Sukkerskrubb til kroppen

Enkelte velværeprodukter er så lette å lage, og gir så god effekt, at du nesten tror det er for godt til å være sant. En av mine gjengangere og favoritter, er kroppsskrubb av sukker. Er det to ting alle har i kjøkkenskapet til enhver tid, så er det olje og sukker. De brune, fløyelsmyke sukkertypene egner seg best, men helt vanlig hvitt raffinert sukker duger mer enn nok. Aller best er det også å bruke en økologisk god olje, men dette er tilgjengelig i de aller fleste matvarebutikker. Olivenolje fungerer veldig bra.

Husk at vann introduserer bakterier for poduktet ditt, så unngå å oppbevare skrubben i dusjen. Oppbevar den et sted der du holder den unna vann, og før du går i dusjen tar du bare ut ønsket mengde (jeg pleier å ha over et par ss på en egen skål), og deretter lukker du beholderen og setter den tilbake på plass.

Oppskrift på sukkerskrubb med vanilje

Du kan som sagt bruke en hvilken som helst olje og sukker, men måleforholdene er de samme:

  • 1 kopp sukker, jeg har brukt brunt rørsukker
  • 1/2 kopp baseolje
  • Essensielle oljer: vanilje 15 – 20 dråper

Vanilje er min soleklare favorittduft over alle dufter, jeg bruker den til alt! I dette tilfellet synes jeg den gjorde seg bra sammen med sukker. Bland alle ingrediensene sammen til du oppnår konsistens som våt sand. Ha over i glasskrukke med lokk. Har du ikke vaniljeolje så kan du bruke vaniljestang ved å skrape ut innmaten og blande med sukker og olje. Du kan også benytte vaniljeessens som du kjøper i butikken, og i krisetilfelle vaniljesukker.

LES OGSÅ  18 tips til enkle hjemmelagede julegaver i siste liten

Slike skrubber utgjør fantastiske gaver til jul og bursdager. Fine glasskrukker med lokk får du kjøpt på Clas Ohlson, Biltema, Jernia og lignende steder, og selvsagt i enhver kjøkkenutstyrsforretning. Pynt krukkene med fine bånd og håndskrevne etiketter. Legg også gjerne ved en liten instruksjon (opplys om bakteriefaren ved vann i produktet), ingrediensliste, og hvorfor ikke gi skrubben et forlokkende navn, som Heavenly Sugar Scrub eller lignende? 🙂

Enjoy 🙂

sukkerskrubb-med-vanilje