Noen ganger er virkelig det enkle det beste. Vi har testet ut forskjellige oppskrifter på ansikstrens, og mange veldig gode, men la oss starte med det absolutt enkleste, nemlig ren (raw) honning!

Honning har en fuktgivende effekt på huden og er langt ifra så grisete som man forestiller seg. Den renser huden grundig og etterlater den silkemyk og hydrert. Raw-varianten av honning er det beste for huden, det skal stå “raw” eller “unpasteurized” eller “unfiltered” på etiketten. Merk at “All natural” er misvisende, det sier ingenting om kvaliteten på honningen – og all honning er jo naturlig.

Helsekost og matvarekjeder med godt utvalg (Meny og Jacobs) fører RAW honey. Manuka-honning er en populær variant og selges i norske helsekostkjeder, samt på Ebay og Iherb.com. Vanlig honning er varmebehandlet for å beholde en flytende konsistens, og desverre forsvinner honningens beste egenskaper under varmebehandlingen, det er derfor den må være RAW. RAW honning er ikke veldig billig, men på den annen side: det er ikke gode renseprodukter heller.

Hvorfor bruke honning:

  • Honning renser skånsomt uten å strippe huden for naturlige oljer.
  • Honning har både antibakterielle og probiotiske egenskaper som reduserer akne og hindrer nye utbrudd.
  • Siden honning er så pleiende for huden, passer den perfekt til sensitiv hud, rosacea og eksem.
  • Den fungerer på alle hudtyper. Den balanserer fet hud og fuktgir tørr hud.

Hvordan bruke honning:

Ta ca en halv teskje honning og masser den varm mellom fingrene. Tilsett noen få dråper vann om du trenger det for en mykere konsistens. Masser honningen inn i huden, og vask av med varmt vann. Om du har tid, så la honningen sitte på ansiktet i 10 minutter som en maske før du vasker den av. Tørk huden forsiktig og fortsett med din vanlige hudpleierutine.

LES OGSÅ  Hjemmelaget ansiktspeeling av havregryn, mandel og rose

Merk!

Honning fjerner ikke sminke, så før du vasker ansiktet med honning, fjern mascara og annen hard sminke med egnede produkter først.

Under: to utgaver av RAW honning. Merk at den norske ikke har noen betegnelse på at den er RAW, men vi har sjekket den opp, og den kommer direkte fra birøkter og er ikke varmebehandlet.

Honning som ansiktsrens

Lagre

Comments are closed.