Hjemmelaget ansiktspeeling: Jeg har en forkjærlighet for hjemmelaget hudpleie, og selv om jeg har et lager med spesialingredienser, så synes jeg det er ekstra gøy å kunne lage produkter utifra helt alminnelige råvarer som alle har i skapet. Eller i hvertfall av ingredienser som er enkle å få tak i uten å måtte gå via spesialforretninger.

Jeg har ikke kjøpt en eneste fuktighetskrem, skrubb, serum eller rens siden jeg startet opp med å lage mine egne produkter, og det kommer jeg heller aldri mer til å gjøre. Huden min har aldri vært gladere, og det samme kan lommeboka bekrefte. Dessuten er det verdens beste følelse å skape så deilige produkter og samtidig vite at du sparer både dyr og miljø, og

skrubbDet mange spør om er: virker dette da? Og mitt ærlige svar er JA! Jeg har selv hudtype voksen og dehydrert, og de kremene jeg lager nå slår ALT jeg tidligere har kjøpt. Og jeg mener alt!

Vil du vite hvordan du lærer å lage luksusriøse kremer m.m. så kan du melde deg på mitt nye GRATIS onlinekurs! Det er inspirerende og morsomt, og selvsagt helt uforpliktende 🙂 Inviter gjerne noen du kjenner til å delta også 😀

Hjemmelaget ansiktspeeling, en enkel oppskrift

Denne skrubben er veldig lite avansert, men den gjør jobben. Den passer også veldig godt til kroppsskrubb. Du kan også droppe å ha olje i den (eller velge en annen duft), men oljen etterlater huden utrolig myk, og roseduft er veldig terapeutisk. Det er forøvrig terapeutisk å lage egne hudpleieprodukter også, og ikke minst å bruke dem ?

LES OGSÅ  DIY: Ansiktsiktsmaske og rens med kokos og honning

Til denne skrubben trenger du:

  • Havregryn
  • Hele mandler
  • Roseolje
  • Stavmikser eller blender

Bruk omtrent lik del mandel og havregryn. Kjør hver for seg i blender, da nøtter innholder en del olje som kan gjøre blandingen klumpete. Kjør det i stavmikser til det blir så finmalt du kan få det. Bland det deretter sammen i en tom beholder, det være seg syltetøyglass eller det du måtte ha for hånden. Tilsett roseolje, men prøv deg frem. Start med 5 dråper, rist og lukt. Rose dufter kraftig, og er beroligende og oppmuntrende i små doser, men kan bli overveldende i større doser. Ha den tørre blandingen på baderomshylla, men unngå å få vann i selve produktet.

Benytt bare det du trenger hver gang ved å ta ut en liten mengde, og sett deretter boksen tilbake (unngå å ta den med inn i dusjen). Ha blandingen i hendene og bland ut med litt vann. Bland godt i håndflaten til du får en konsistens du liker, og skrubb deretter huden forsiktig. Du vil oppleve at huden din blir myk og smidig etterpå.

Lang holdbarhet om du unngår å få vann i selve originalproduktet ?

Tips: forsøk gjerne med lavendel i stedet for rose, den har en svært beroligende effekt. Trenger du noe oppkvikkkende kan peppermynte være et alternativ, men i små doser.

Lykke til 🙂

Hjemmelaget ansiktspeeling

havreskrubb2

Lagre

Lagre