solid-aroma-perfume

Er du blant dem som husker denne typen parfyme fra «gamle dager»? Jeg kan huske jeg hadde en medaljong med sånn smørbar parfyme i. Den luktet hoggorm og var sikkert arvet fra en gammel tante … den hadde helt klart gått ut på dato, men jeg synes den var fin og brukte den likevel 😉

Foto fra Pinterest
Foto fra Pinterest

Nå har disse parfymene fått sin renessanse, og blant annet Lush selger dem for 102,- kroner og oppover. Men hvorfor kjøpe når du kan lage selv? Ikke bare er det gøy, men det er jo så himla mye billigere, pluss at det utgjør verdens søteste gaver (for det er jo snart på tide å tenke julegaver 🙂 ).

Disse små parfymene innholder faktisk bare to ingredienser + duft. Og for de som reagerer på vanlig parfyme (som vi faktisk aldri vet hva kan innholde siden produsentene ikke er pliktige til å oppgi det) så er denne enkle varianten et fantastisk valg. Den er også fin som reiseparfyme.

Du trenger:

  • Bivoks
  • Mandelolje
  • Valgfrie aromaoljer

I tillegg trenger du noen beholdere. Mine er fra Søstrene Grene, men du kan også bestille billig på ebay. Jeg har handlet masse på ebay, og det meste blir levert på en ukes tid.

diy-solidperfume

Etikettene designet jeg i Photoshop og printet ut på vanlig etikettpapir, og klippet dem deretter ut (derav de litt skakke etikketene, sorry 🙂 ). Men Søstrene Grene (og sikkert mange andre butikker) selger runde etiketter i alle størrelser, farger og mønster til en gi bort-pris, så du kan jo bare skrive på for hånd. Det er minst like fint, jeg bare er den heldige eier av verdens styggeste håndskrift selv 🙂

LES OGSÅ  DIY: Smykkeskåler i "marmor

Slik gjør du:

Ha ca 50/50 deler bivoks og flytende olje i et vannbad (se bildet, også denne er kjøpt på Søstrene Grene, de har jo bare alt!) og smelt på middels varme til du har en helt klar blanding. Mål opp mengde bivoks og olje ved å ha det i beholderne dine, slik vet du hvor mye du trenger. Tilsett de duftene du ønsker og hell over i beholdere. Du trenger ganske mye duft, jeg har nok nesten 30 dråper i hver av mine. Om du ikke skal ha samme duftblanding på alle parfymene, så ha rett og slett duftene i beholderne på forhånd, og bland inn med en teskje så fort du har helt over den smeltede blandingen (det stivner utrolig fort, så rør umiddelbart).

smelt-voks-olje

helle-over

Voila! 🙂

diy-perfume2

Tips! Om du er usikker på om blandingen din blir for myk eller for hard, så ta litt på en teskje og legg i kjøleskapet et minutt. Da kjenner du etter, og har eventuelt i mer voks eller mer flytende olje. Fortsett til du er fornøyd med konsistensen.

Tips 2! Om du er veganer (eller ikke tåler bivoks) kan bivoksen byttes ut med jojobavoks eller candelilla voks, men da må du har mer voks i blandingen. Prøv deg frem. Begge deler kan kjøpes på ebay.

Tips 3! Du kan benytte solsikkeolje, jojobaolje, olivenolje eller en nesten hvilken som helst flytende olje i stedet for mandel. Mandel er imdilertid duftnøytral og egner seg derfor godt.

perfume-diy-last

Lagre

Lagre