DIY smykkeskåler

Disse søte smykkeskålene er laget av fimoleire (kjøpt på Panduro) og er superenkle å lage. Jeg er smykkegal, og har uendelig mange ringer, øredobber, kjeder og annet krimskrams, så smykkeskåler kan jeg virkelig aldri få nok av. Fimoleire er enkelt å jobbe med, og herdes i ovnen på 110 grader i opp til en halvtime, avhengig av tykkelsen. Du kan lage nær sagt alt av fimoleire 🙂

For å lage disse skålene trenger du:

 • Fimoleire, minst tre frager. Jeg har brukt hvit, sort, gull, sølv og lys grå.
 • Kjevle eller lignende
 • Skåler som tåler varme
 • Skalpell eller kniv
 • Eventuelt maling, lakk, glitter og perler

utstyr-skaaler

 1. Start med å rulle tre «pølser» med leire. Bruk mest av den fargen du ønsker skal dominere.
 2. Flett dem sammen og rull til en stor pølse. Jo mer du ruller, jo mer marmorert blir mønsteret.
 3. Kna sammen til en ball. Ønsker du å ha i glitter så gjør du det nå.
 4. Kjevle ut til ønsket størrelse.
 5. Bruk en skål som mønster og skjær rundt.
 6. Legg deretter leiren i bunnen av skålen.
 7. Herd i ovnen på 110 grader  opp til en halvtime. La skålene kjøles helt ned før du tar ut leiren.
 8. Mal eventuelt kantene eller lim på perler. Benytt en lakk for å gi dem et litt mer glossy preg. Jeg malte kantene i kobberfarge, og valgte å lime perler på en av dem.

skaaler-instruksjon

Denne synes jeg fikk det peneste mønsteret. Jeg gikk også over med et tynt lag hvit permorsmaling for å gi den en mer glamorøs look. Kanten er malt i kobber, og den ble toppet med glossy lakk.

LES OGSÅ  DIY: Fritthengende hylle

smykkeskaaler02

I denne knadde jeg inn masse gullglitter før jeg kjevlet. Perlene satt jeg på før jeg satt den i ovnen, slik at jeg formet plass til dem om de skulle dette av når jeg tok dem ut. Perlene er fra Søstrene Grene, og de tålte varmen. Det var kun to perler som falt av da jeg skulle ta skålen ut av formen, og de limte jeg bare på med superlim igjen. Synes denne ble ultraglamorøs og skikkeling «bling» 🙂

smykkeskaaler03
Alt i alt er jeg veldig fornøyd med resultatet. Mulig jeg kommer til å lage noen  gi bort i gaver også 🙂
smykkeskaaler04
Jeg har tidligere også laget smykker i «marmor», enkelt og veldig gøy! Nå skal jeg ut og kjøpe flere farger, planlegger å lage et stort fat 🙂smykker

Lagre