Denne måten å lage ditt eget duftlys på er den absolutt enkleste metoden. Den er også billig og rask, og du kan bruke et hvilket som helst glass eller beholder du måtte ønske. Super julegave eller venninnegave, og alt du trenger er to ingredienser og en veke (Ebay, Sunvita, Staples og Panduro). Du kan bruke helt alminnelige lys fra IKEA eller hav du måtet ha for hånden. Jeg synes telys er enklere å dele. Når det gjelder duft kan du bruke syntetisk duft beregnet på oljebrennere (de er rimelige), eller du kan såklart benytte essensielle oljer.

Ingredienser:

 • Telys eller kronelys
 • Duftolje
 • Veke (kjøpes billig på ebay)

Utstyr:

 • Kjele
 • Glass til å smelte stearin i
 • Glass til selve lyset
 • Sugerør for å holde veken oppe mens lyset stivner

Slik gjør du:

 1. Kutt lysene i to, ta ut veken og ha bitene i et glass. Benytt et glass du ikke skal bruke til noe annet.
 2. Lag et vannbad ved å sette glasset med stearin i en kjele med 5-6 cm vann og sett på middels varme.
 3. Lag et snitt i et sugerør (eller bruk spisepinner som du ikke knekker fra hverandre), og fest veken i snittet slik at den står oppe av seg selv.
 4. Når setarinen har smeltet, tilsett ønsket duft.
 5. Hell stearinen i ønsket glass og la stå til det stivner.
hjemmelaget duftlys

Jeg benyttet et gammelt duftlysglass fra IKEA som jeg hadde tatt vare på. Det rommet 6 telys. Du kan også helle stearinen tilbake i telysbeholderne, i såfall beholder du vekene i stedet for å sette i nye. Du kan gjøre duftlyset mye mer eksklusivt ved å lage det fra scratch med bivoks og naturlige oljer, men denne varianten er en kjapp og billig løsning som absolutt funker 🙂

LES OGSÅ  DIY: Smykkeskåler i "marmor

Del på Pinterest: