ansikstmasker2

For de av oss som verken har tid eller råd til dyre SPA-behandlinger, kan disse hjemmelagede og billige ansiktsmaskene være en kjærkommen nytelse i hverdagen.

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net
Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

1. Grunnleggende maske

Bruk litt bentonite leire (dyprensende og avgiftende) eller kaolin leire (anti aging-effekt, begge leirene kan kjøpes på Ebay) og tilsett nok vann til å lage en pasta. Påfør ansiktet med sirkulære bevegelser til huden er dekket, og la tørke. Vaskes vekk med en varm og fuktig klut.

Bra for: Alle hudtyper.

2. Tropisk maske

Mos en moden banan med en spiseskje honning (RAW type) og bland til den danner en myk pasta. Påfør ansiktet og la den sitte på i 10-15 minutter. Rens godt.

Bra for: Tørr hud.

3. Chai maske

For en deilig duftende og lett eksfolierende maske som også fungerer som kryddermix for Chai te, bland 1 spiseskje (raw) honning, en halv teskje kanel og en halv teskje muskatnøtt. Skrubb huden lett og la masken sitte på i 20 minutter. Vask av med varmt vann. Vær obs på at både kanel og muskatnøtt kan virke ganske kraftig på huden, så test den på et lite område for å se om du tåler det, før du går løs på hele ansiktet.

Bra for: fet til normal hud.

LES OGSÅ  Hjemmelagede julegaver på 1-2-3

Les også: Honning som ansiktsrens >>

4. Guacamolemaske

For tørr hud, mos en halv, moden avocado med 2 spiseskjeer (raw) honning og påfør ansiktet. La virke i 20+ minutter og rens godt. Fuktgivende og utrolig behagelig for huden. Denne masken kan også brukes til hår og hodebunn.

Bra for: Alle hudtyper, spesielt tørr hud.

5. Avkjølende agurkmaske

Denne masken er spesielt god for fet eller betent hud. Kjør en halv agurk sammen med 1 spiseskje (raw) honning og i teskje bentonite- eller kaolinleire i blender/stavmikser. Ha i ekstra leire om ikke konsistensen blir tykk nok. La masken sitte i 20 minutter. Vask av med varmt vann.

Bra for: Alle hudtyper, spesielt avkjølende for hud som er utsatt for akne.

Vil du lære mer?

Delta på mitt GRATIS 7-dagers onlinekurs i naturlig hjemmelaget hudpleie – det er helt uforpliktende, og du får tips til supre hjemmelagede julegaver 🙂