smykkebokser1

Jeg fortsetter mitt prosjekt med hjemmelagede julegaver (eller skal jeg være helt ærlig, så tror jeg de fleste av disse «gavene» aldri flytter ut, hehe), og jeg synes det er supergøy å forvandle «søppel» til vakre bruksgjenstander. I dette tilfellet har jeg forvandlet tre enkle Camembertbokser til lekre smykkeskåler i gull og hvitt, og med krystallknott på lokket.

Du trenger:

  • Tomme bokser (jeg brukte boksen som Camembertosten kommer i)
  • Maling (jeg brukte hvir og gull)
  • Bladgull (valgfritt, du kan også bruke gullmaling)
  • Knotter til lokkene. Jeg fant poser med plasykrystaller fior 1,- (jupp) krone på Staples.
  • Lim
  • Klar lakk
  • Neglefil

Slik gjør du:

Mal boksene hvite på utsiden. Jeg brukte møbelmaling fra Clas Ohlson, den er blank og fin. Tre strøk måtte til.

Mens malingen fortsatt er våt, dekk det ene lokket med bladgull (jeg kjøper på Ebay). La det tørke, og fjern det overflødige ved å bruke en neglefil og file forsiktig rundt kanten.

Mal deretter innsiden av boksene med gullmaling. Jeg brukte akrylmaling, du får gull både på Clas og Søstrene Grene, og sikkert også på Panduo og en del andre steder.

Når alt er tørt, gi dem en runde med klar lakk for fiksering. Lim deretter på knottene med limpistol (eller annet lim).

Boksene er supersøte og dekorative, og kjempefine til smykker og annet smårot som gjerne ligger og slenger. Passer like godt på baderomshylla som i stua. Fyll boksene med godteri, et fint smykke eller hjemmelaget hudpleie og gi bort i gave til dine beste venninner i julegave 🙂

diy-krystallbokser   smykkebokser4 smykkebokser5

smykkebokser3

smykkebokser2