Naturlig hjemmelaget Body Butter er superenkelt å lage, og utgjør en herlig luksusjulegave. Denne oppskriften er 1 av 7 fra mitt gratis onlinekurs i naturlig hjemmelaget hudpleie 🙂 Denne oppskriften er uten duft, men du kan tilsette noen dråper essensiell olje om du ønsker. Vanilje, appelsin, grapefrukt og pepprmynte er dufter som går godt sammen med kokos.

Artikkelen innholder affiliatelinker, hvilket vil si at jeg kan tjene en bitteliten sum hvis du velger å bestille proukter via linkene.

Du trenger:

 • 2/3 kopp sheasmør (sheasmør av utsøkt kvalitet får du kjøp her )
 • 1/4 kopp kokosolje (får du kjøpt i mange matbutikker, eller du kan bestille her )
 • 1/4 kopp olivenolje

Utstyr:

 • Målekopper
 • Vannbad
 • Mixmaster
 • Miksebolle
 • Slikkepott
 • Bokser til å ha Body Butteret i

Fremgangsmåte:

 1. Varm opp vannbadet og la det nå kokepunktet. Så fort det begynner å koke, skru ned til middels varme slik at vannet bare putrer. Ha sheasmøret i vannbadet og la det smelte helt. Rør litt underveis. Ikke la deg friste til å skru opp varmen for å fremskynde prosessen, smør og oljer er ømfiendtlige overfor varme og kan miste mange av sine gode egenskaper ved for rask og kraftig oppvarming.
 2. Når smøret har smeltet, ta det av platen og tørk vannbadet under for å unngå at det kommer vann i produktet (viktig). Ha det smeltede sheasmøret over i en miksebolle. Bruk slikkepott for å få med deg alt sammen. Ha deretter i kokosolje og olivenolje og rør godt sammen. Kokosljen vil smelte inn i det varme sheasmøret uten problemer (med mindre det kommer rett fra kjøleskap, da må den stå en stund i romtemperatur først).
 3. Dekk blandingen med plastfilm eller folie og sett i kjøleskap. La den stå i 10 – 15 minutter eller til du ser den har satt seg (den vil se ut som en balm/salve).
 4. Begynn å mikse blandingen med en miksmaster. Ha den på medium styrke, og bruk en slikkepott for å skrape ned det som havner på sidene.
 5. Kremen er ferdig når det begynner å se ut som stivpisket krem eller eggehvite og får små topper. Fortsett å mikse et par minutter ytterligere, slik unngår du at produktet faller sammen igjen senere. Om du ikke klarer å få kremen stiv, så sett den i fryseren i 5 minutter (husk lokk eller forlie over bollen), og miks på nytt i 5 minutter, fryser i 5 minutter, miks i 5 minutter osv. Ikke miks i mer enn 5 minutter av gangen, da dette vil varme opp kremen din igjen og få den til å falle sammen.
LES OGSÅ  Honning som ansiktsrens

Oppbevaring og holdbarhet:

Holder i opp til 6 måneder avhengig av hvor ferske oljer og smør du har brukt. Oppbevar mørkt og kjølig, gjerne i kjøleskapet. Den vil smelte i direkte sollys. Om du har den i kjøleskap, tørk av krukken før du åpner den, slik at du unngår at kondens/vann havner i produktet.

Bruk:

Bruk en skje eller spatel for å ta ut ønsket mengde. Sett tilbake i kjøleskapet etter bruk.

Produktet blir noe stivere ved oppbevaring i kjøleskap, men smelter umiddelbart som mykt smør mellom fingrene dine. Smør inn hele kroppen med sirkulære bevegelser. Produktet kan også trygt brukes i ansiktet.