Dette gjør-det-selv-produktet vil få deg til å gløde som en gylden gudinne og dufte som en luksuriøs godtebutikk! Med ingredienser du kanskje allerede har i kjøkkenskapet og en mixmaster, kan du lage verdens deiligste body butter hjemme på ditt eget kjøkken.

Det smelter – naturlig nok – som smør på huden, og dufter så godt at du ikke klarer å stoppe å snuse! Den både dufter og ser spiselig ut, men for sikkerhets skyld bør du merke den med en etikett for å unngå at sultne barn eller grådige ektemenn forsyner seg av det som ser ut som og lukter som en himmelsk dessert … den smaker ikke like godt som den lukter ?

Denne oppskriften holder til en ganske stor dose med krem, så om du bare vil teste den ut i første omgang før du lager mer, så bare minker du på dosene – bare husk at forholdene må være de samme.

Du trenger:

 • 1 kopp Sheasmør
 • 1/2 kopp Kokosolje
 • 1/2 kopp mandelolje (Sweet Almond. Kan også erstattes med andre oljer som for eksempel virgin olivenolje)
 • 1 – 2 ss rent kakaopulver
 • 1 ts e-vitamin olje (kan sløyfes om du ikke har)
 • 5 – 10 dråper med valgfri essensiell olje (vi brukte appelsin og vanilje)

Instruksjon:

Smelt Sheasmør og kokosolje i vannbad på svak varme. Bland inn kakaopulver. Ha over i miksebolle og sett i kjøleskap til den har blitt fast, men ikke hard. Du vil ikke oppnå kremkonsistens så lenge oljen er flytende. Hell i mandelolje (eller annen valgfri olje), e-vitaminolje og essensielle oljer etter smak og pisk til kremen blir lys og fluffy. Motstå fristelsen til å smake!

LES OGSÅ  Hvordan lage dusjbombe som faktisk virker

Generelt:

 • E-vitaminolje er fantastisk bra for tørr og voksen hud, og kan utsette harskning av andre oljer.
 • Kakaopulver: Når det gjelder mengden kakaopulver, så prøv deg litt frem. Har du veldig lys hud så skal du bruke mindre, og har du noe mørkere/brunere hudtone så kan du spe på med litt ekstra. Jobb den godt inn i huden så du ikke får skiller. Vær obs på at kremen smitter noe av, så den bør brukes på bare sommerben og armer, og helst til mørke klær. Kremen kan også utmerket brukes som nattkrem (kakao er bra for huden). Kan oppebvares både i kjøleskap og romtemperatur.
 • Kokosolje kan brukes til uendelig mye. Kjendisene forguder den, og den er sunn både for hud, hår og i matlaging (den oksiderer ikke ved høy varme). I Norge er dessverre kokosolje en heller dyr affære, men du kan få den noe billigere i innvandrerbutikker, og enda billigere på nett fra enten iherb.com (husk tollgrensen) eller Ebay. Du kan også velge vanlig kokosolje fremfor økologisk og kaldpresset om du ønsker det, da kan du få en boks på 500 ml til rundt 40,- kroner, men personlig vil jeg ikke ha denne på huden.
 • Sheasmør får du kjøpt i heleskostforretninger, men også disse får du langt rimeligere fra utenlandske nettbutikker som nevnt over.
 • Essensielle oljer er ikke noe must i denne oppskriften, men de gir et litt mer luksuriøst preg. Duften av kakao er uansett veldig overdøvende, så kremen lukter deilig uansett. Dufter som appelsin, vanilje og peppermynte passer bra til kakao, men prøv deg frem utifra hva du selv liker.
 • Mandelolje (sweet almond oil) kan du investere i først som sist, da dette er en gjenganger i mange DIY-produkter. Du kan også bruke olivenolje, men fordelen med mandelolje er at den er duftnøytral.
LES OGSÅ  DIY Lush Big Shampoo (hack)

Get ready to GLOW <3

Vil du lære mer?

Delta på mitt GRATIS 7-dagers onlinekurs i naturlig hjemmelaget hudpleie >