Dette er oppskrift på bortimot den enkleste ansiktskremen du kan lage. Den består kun av oljer og voks, og trenger derfor ikke konserveringsmiddel. Den er super som kuldekrem og som nattkrem, men kan også fint benyttes som dagkrem for de med tørr hud. Benytt gjerne en toner først, så du får lukket litt fukt inn i huden, på den måten fungerer den også som en fuktighetskrem. Kremen passer også fint som håndkrem for vintertørre hender. Tilsett gjerne en teskje ekstra med bivoks til dette formålet.

Du trenger:

– 1/2 kopp olivenolje
– 2 ss kokosolje
– 2 ts bivoks (eventuelt 5 – 6 ts jojobavoks eller annen voks for vegansk variant)

Smelt alt i vannbad (noen bruker også mikrobølgeovn), kjøl ned blandingen til den er fast, og pisk deretter i mixmaster for fluffy konsistens. Man kan også tilsette eteriske oljer, men i utgangspunktet kan den lages så enkel. Ønsker du salve bare heller du den smeltede blandingen rett over på glass/boks og lar den avkjøles. Super for huden, både til store og små.

LES OGSÅ  DIY: Hjemmelaget badesalt