romparfyme3

Romparfyme (eller auraspray om du er litt alternativ skrulle, sånn som meg) er en herlig måte å rense luften på. Avhenhig av hva slags dufter (essensielle oljer) du velger å benytte, kan du fylle rommet med en avslappende, oppkvikkende eller rensende atmosfære. De rette duftene er veldig fine til meditasjon. Åpne vinduer først for å få inn frisk luft inn i rommet, spray deretter noen runder med en utvalgt duftblanding for å sette den rette atmosfæren. Til meditasjon er alltid lavendel fin som base, deretter kan du velge for eksempel neroli, bergamot, frankincense og/eller sandalwood. Yogamatten kan også sprayes med denne sprayen. Dette er også søte julegaver synes jeg.

Du kan spraye et hvilket som helst sted som trenger litt rens: badet, kjøkkenet, vaskerommet, klesskap – overalt!

Sprayene er enkle å lage, og du kan eksperimentere deg frem til den duftblandingen som passer deg best. Velg utifra hva slags dufter du liker, men også utifra effekt. Lavendel virker beroligende, peppermynte virker oppkvikkende, og ylang ylang setter humøret i sensuell stemning. Du kan lese litt mer om noen av oljenes virkning her.

Vi trenger vodka i denne sprayen enkelt og greit for å blande inn oljene, siden vann og olje ikke blender uten videre. Spriten virker også konserverende, for som vi vet så er vann en ren bakteriebombe. Jeg bruker likevel batterivann (deionisert vann) for sikkerhets skyld. Du får kjøpt dette på Biltema og andre steder som selger utstyr til bil. I stedet for vodka kan du også benytte Antibac i flytende form fra apoteket (til overflate- eller utstyrsdesinfekjson).

LES OGSÅ  Honning som ansiktsrens

Du trenger:

  • 1 ss vodka
  • 6 ss batterivann (Biltema etc)
  • 10-40 dråper essensiell olje
Slik gjør du:
  1. Ha alkoholen i en sprayflaske. Tilsett essensielle oljer og rist flasken godt. Tilsett vann og rist på nytt.
  2. Rist flasken før hver bruk, og spray så mye du ønsker.

Her er noen forslag til duftblandinger. Mengden av hver olje kommer an på styrken på de essensielle oljene dine (noen er 100 % rene, mens andre er blandet ut i baseolje). Lukt deg frem til en dosering som passer deg:

Relaxing Nighttime Blend

Kombiner lavendel og vanilje for å sette hjernen i søvnmodus.

Energizing Kitchen Blend

Denne sprayen er desinfiserende og oppkvikkende, og dufter rent og herlig: sitron, lime,  appelsin, grapefrukt, kanel, peppermynte, eucalyptus og tetre.

Positive Flow Blend

Sitron, lime, palmarosa og sandalwood. Denne fungerer også som «auraspray» og er super til meditasjon og manifestering.

Sensual Bedroom Blend

Bruk denne når du vil skape en eksotisk stemning på soverommet (eller andre steder): ylang ylang, jasmin og magnolia.

Jeg har også laget etiketter som du kan laste ned. Velg mellom farger og sorthvitt. Jeg har enkelt og greit brukt blank pakketape for å forsegle etikettene på flaskene.

Pumpleflasker kan du kjøpe på Ebay. Essensielle oljer selges en rekke steder, blant annet iHerb, Ebay, apoteket, Lille Arkana, Altshop m.f. (google eteriske oljer og/eller essensielle oljer).

romparfyme5 romparfyme6 romparfyme7  romparfyme9

romparfyme4