milkyoil1

Jeg foretrekker helt klart best å rense huden min med olje.

Jeg sverger til Oil Cleansing-metoden, og prøver meg fortsatt frem med nye oljekombinasjoner. Denne varianten vil garantert falle i smak hos de som føler at den vanlige oljeblandingen blir for fet, fordi denne får en melkeaktig konsistens i kontakt med vann. For de med fet og/eller uren hud vil den kanskje også oppleves som mer rengjørende. Jeg liker veldig godt følelsen av denne, for til tross for at den oppfører seg mer som en rensemelk, er det et rent oljeprodukt.

Før vi går videre … jeg vet det står Foaming Oil Cleanser på flasken på bildet. Jeg laget etiketten før jeg hadde testet ut blandingen, og gadd ikke printe ut ny, haha. Så for orden skyld: denne rensen skummer ikke, den blir mer som en rensemelk.

Hemmeligheten er å tilsette Polysorbate 80. Dette er egentlig et emulsjonsmiddel (stammer fra sukker og er ikke animalsk) for å blande vann og olje, men ved å unngå vann (vann = bakteriebombe) i den ferdige oljeblandingen unngår vi også bruken av konserveringsmiddel. Og all den tid vi ikke behøver å bruke konserveringsmiddel er bra. Dette er med andre ord en ferdig oljebase som du bare tilsetter vann der og da, og vips, så har du en rensemelk. Tøft!

Du kan velge en hvilken som helst oljekombinasjon du ønsker, og alle baseoljer fungerer, som olivenolje, mandelolje, hampolje, jojobaolje, sesamolje, solsikkeolje, avocadoolje … velg og vrak 🙂

Jeg har valgt mandelolje, jojobaolje og castorolje. Sistnevnte for sin utrolige evne til å rense og rengjøre. Du kan også benytte essensielle oljer for både duft og funksjon (jeg brukte litt frankincense), men om du planlegger å bruke rensen også til å fjerne øyesminke med, så dropper du essensielle oljer.

LES OGSÅ  DIY: Parfyme i fast form

Du trenger:

 • 90 % baseolje (jeg brukte 10% castor, 10% jojoba og 70% mandel)
 • 10 % Polysorbate 80
 • Essensielle oljer (valgfritt)
 • En flaske til å ha den ferdige oljeblandingen på

Slik gjør du:

 • Først finner du ut hvor mye flasken din rommer, deretter regner du ut hvor mye du skal ha av hver olje.
 • Bruker du castor så kan du bruke opp til 30% til fet hud, og mindre ved normal og tørr hud. Castorolje kan virke uttørrende på huden.
 • Fyll først opp med 10 % Polysorbate, og ha deretter over de andre oljene.
 • Rist flasken før bruk.
 • Ha en liten mengde (1 ts er nok) og bland med litt vann mellom hendene.
 • Når oljen ser ut som melk kan du ha den i ansiktet.
 • Masser inn i ansiktet og fjern med myk klut og varmt vann. Gjenta prosessen om du har mye sminke på deg.
 • Avslutt med en deilig ansiktskrem.

ingredienser-milky-oil

illustrasjon-oljemilky

Denne etiketten (korrigert versjon, milky, ikke foaming, hehe) kan du høyreklikke og lagre på egen maskin for print. Den måler 9 x 4 cm og passer flasker i flere størrelser. Jeg har forseglet min etikett med blank pakketape.

etikett-milky-oil-cleanser