Hopp til oppskrift

Står du fast når det gjelder gaveideer til mannlige venner og familiemedlemmer? Kanskje er ikke parfymerte hudkremer og serum noe for den gjennomsnittlige mannen i gata (dog, hva vet jeg), men er det ett produkt alle menn trenger, så er det et produkt til barbering.

De fleste tyr sikkert til barberskum fra butikken, men det er mange grunner til å droppe dette produktet. For det første ingrediensene. Et kommersielt barberskum innholder en lang liste med ting som strengt tatt ikke har noe på huden å gjøre. For det andre trenger man slettes ikke skum for å fjerne hår, enten det er i ansiktet eller på kroppen. For mange er nok det å bruke skum en gammel vane, fordi kosmetikkindustrien har fortalt oss at det er slik det skal være. For det tredje – og viktigste – så gir ikke et barberskum huden noen form for pleie.

I prinsippet kan du benytte bare såpe, olje eller til og med balsam som «barberingsskum», men hvorfor ikke lage et alt-i-ett produkt? For menn som liker at ting går raskt og er effektivt, er det helt perfekt med et barberingsprodukt som både renser huden, pleier huden med fukt og fett, samt mykgjør ansiktshårene slik at barberingen blir mer skånsom. Et slikt produkt er økonomisk, miljøvennlig, dyrevennlig (i den forstand at det ikke er testet på dyr, avhengig av hva slags såpe du velger å bruke i oppskriften) og superbra for huden.

Såpe og duft

Avhengig av hva slags såpe du velger å benytte (med eller uten duft) så velger du selv om du vil tilsette noen dråper med essensiell olje. Jeg benyttet lemongrass i min, fordi det er en frisk unisex duft. I tillegg benyttet jeg castile såpe med mandelduft (det var den jeg hadde for hånden). Castile såpe er den reneste såpen du får fatt på, og du kan kjøpe den på iHerb, Ebay og i en del helsekostforretninger. Men i prinsippet kan du benytte en hvilken som helst flytende såpe.

LES OGSÅ  DIY: Ansiktsiktsmaske og rens med kokos og honning

Etiketter

Jeg har også laget etiketter du kan laste ned og printe ut. Jeg printet mine på helt vanlig papir, klippet dem ut og limte dem på krukken med vanlig limstift for papir. Du kan eventuelt forsegle etiketten med kontaktpapir eller pakketape, bare klipp til i rett størrelse.

Last ned etiketter her >

Beholdere/krukker

Du kan benytte en hvilken som helst beholder til produktet. Oppskriften holder til ca 150 ml, og jeg har benyttet små krydderkrukker fra IKEA, de kommer i en pakke på 4 og koster lite. Ypperlig til hjemmelagede velværeprodukter 🙂

Valg av ingredienser

Jeg har valgt ingrediensene med utgangspunkt i funksjon og pleiende effekt. Sheasmør er en perfekt humectant, det vil si en fuktmagnet som tiltrekker fukt til huden. Kokosolje og olivenolje pleier og mykgjør huden. Du kan bytte ut olivenolje med en hvilken som helst annen flytende olje. Du kan også droppe sheasmør og heller bruke dobbelt så mye kokosolje om det er det du har for hånden, men da vil konsistensen bli litt annereldes.

E-vitamin er svært pleiende for huden, men det er i tillegg en antioksidant som forlenger holdbarheten på produktet ditt. Essensielle oljer dufter vidunderlig og har både pleiende og terapeutisk funksjon. Lavendel er en duft de aller fleste liker (gjelder begge kjønn), og den passer alle hudtyper (og har i tillegg beroligende effekt). Eucalyptus, peppermynte og sitrusdufter faller også ofte i smak hos menn, så snus deg frem til en duftkombinasjon du liker.

Jeg vet produktene står skakkere enn skakkest, men underlaget var visst ikke helt rett … hilsen hun som bare vil ha ting gjort fort! 🙂

LES OGSÅ  DIY: Parfyme i fast form

DIY: Shaving Cream til menn

Slik bruker DIY: Shaving Cream til menn

Fordi dette produktet innholder såpe så må det vaskes av med vann. Ta ut en liten mengde (ca 1 ts, avhengig av mengden hår etc.), gni den mellom fingrene med litt vann, og masser inn i ansiktet. Kremen vil ikke skumme, men du vil kjenne effekten av såpen likevel. Benytt gjerne kremen i hele ansiktet, ikke kun der du skal barbere. Masser til hårene kjennes myke og barber deg som vanlig. Avslutt med å vaske hele ansiktet med varmt vann. Fordi produktet innholder plantesmør og olje, vil alle de gode ingrediensene sitte igjen, så når såpen er vasket vekk etterlates du med myk og hydrert hud. Dette er rett og slett rens, barberkrem og fuktighetskrem i ett og samme produkt.

OBS! Unngå å få vann i produktet. Dette vil redusere holdbarheten på produktet ned til 2 – 3 dager. Benytt en ren teskje for å ta ut den mengden du trenger. Unngå å ta med deg hele krukken inn i dusjen, ta heller ut den mengden du skal benytte på forhånd, ha den over i en skål og ta med i dusjen.

Tips! Denne kremen kan like gjerne brukes av jenter. Tilsett deilige dufter som Ylang Ylang, rose, neroli og/eller bergamot og gi i gave til dine beste venninner.

Last ned etiketter her >

DIY: Shaving Cream til menn – utskriftsvennlig oppskrift og instruksjon

Til venstre: slik ser kremen ut etter ca 30 minutter i kjøleskap. Til høyre: slik ser den ut etter å ha blitt pisket med håndmikser i bare ett minutt.

DIY: Shaving Cream til menn

DIY: Shaving Cream til menn – Copyright © Ostara.no

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre