Du fikk kanskje med deg at jeg laget en Shaving Cream for litt siden? Hva med å lage en Beard Oil i tillegg? Beard Oil (skjeggolje høres ikke like lekkert ut, haha) er det nye trendproduktet blant menn, og er like bra for huden som for skjegget. Farvel til stikkende buskas, velkommen mykt og velduftende skjegg 🙂

Jeg har valgt en duftkombinasjon av sandalwood og lemongrass, og la meg bare si det med en gang: det dufter hinsides himmelsk! Duften er sensuell og maskulin uten å være overveldende, og lukter rett og slett friskt, rent og delikat. Jeg har benyttet arganolje og hasselnøttolje som base, fordi begge er lette oljer … ikke noe er mindre delikat enn hår og skjegg som ser fett ut.

Oljen kan også trygt brukes som ansiktsolje. Om du vil benytte andre oljer så kan mandel og jojoba egne seg. Unngå de feteste typene, som avocado og oliven. Mengden essensielle oljer kommer an på hvor konsentrert den er. Min sandalwood er veldig kraftig (ublandet), men har du en variant som allerede er blandet ut i baseolje, kan du benytte mye mer.

Denne oppskriften holder til 50 ml:

  • 30 ml hasselnøttolje
  • 20 ml arganolje
  • 6 – 7 dråper sandalwood
  • 8 – 10 dråper lemongrass

Ha over på glassflaske og rist flasken slik at oljene blir godt blandet. Print gjerne ut denne etiketten og lim på flasken. Du kan forsegle etiketten med vanlig blank pakketape.

God Jul 🙂

Lagre

Lagre

LES OGSÅ  Hjemmelaget hårkur for vintertørt hår og hodebunn