Har du hørt om squalane? Nei? Det er ikke så rart, for det er en ganske ukjent ingrediens for de fleste.

Men squalane er en fantastisk olje som flere burde vite om. Den er unik i den forstand at kroppen selv faktisk produserer squalane, men produksjonen avtar i midten av 20-årene for så til slutt å stoppe opp. Squalane holder huden myk og elastisk, og kan utvinnes fra hailever og en del planter. Det mest vanlige er å utvinne squalane fra oliven, og det er også olivensqualane vi benytter i våre produkter (nettbutikken er nedlagt).

Fordi kroppen selv produserer squalane gjenkjenner huden denne oljen raskt, og blir derfor lett absorbert. En del andre oljer har tilsvarende egenskaper, som jojobaolje og hasselnøttolje (de ligner hudens eget sebum), men squalanen er likevel helt unik.

Squalane føles superlett på huden og kan brukes alene, eller utblandet i et serum eller en krem. Kan med fordel brukes av de som sliter med eksem eller utslett i en eller annen form, da den sies å hjelpe på mange hudproblemer.

Denne artikkelen er under oppdatering, og blir republisert!

Lagre

LES OGSÅ  Jippi, vi åpner nettbutikk!