Ok, så er ikke denne oppskriften helt hjemmelaget, det er faktisk en hack. Den betinger at du allerede har en shampoo. Å lage shampoo og balsam fra scratch er dyrt og omfattende, og jeg har derfor valgt å utelate det i  kursene mine. I tillegg måtte du ha kjøpt inn et tonn med nye ingredienser. Derfor gjør jeg denne oppskriften enkel, men åh såh effektiv!

Om du er som meg, så elsker du LUSH sine produkter. En av mine favoritter er uten tvil shampooen ved navn BIG. Ikke bare dufter den så godt at det er til å besvime av, men effekten av sjøsalt gir håret et vanvittig volum og masse glans – jeg har faktisk aldri opplevd lignende. I tillegg tar salt knekken på fett hår og flass.

Merk: jeg har funnet oppskrifter som forteller at du skal ha frisk sitronsaft i blandingen. Dette er ikke trygt i forhold til konservering og holdbarhet, hold deg til essensielle oljer.

Oppskrift BIG-shampoo

Du trenger:

  • 1/2 kopp shampoo med nøytral duft
  • 3 – 7 ss grovt havsalt, avhengig av tykkelsen på shampooen din
  • 1 ss kokosolje
  • 30 – 40 dråper essensiell olje av lime, mandarin, vanilje, appelsin og neroli

Slik gjør du:

  • Start med å ha 1/2 kopp shampoo over i egen beholder. Gjerne en boks med lokk.
  • Smelt kokosoljen og bland inn i shampooen
  • Tilsett essensiellle oljer (valgfritt, men det er disse duftene som utgjør BIG-duften)
  • Begynn med 3 ss salt og bland inn.
  • La shampooen stå over natten. Er den forstatt tynn, tilsett mer salt, er den for tykk, tilsett mer shampoo
LES OGSÅ  DIY: Shaving Cream til menn (med utskriftsvennlig etikett)

Om du aldri har forsøkt havsaltshampoo før, vil du bli forbløffet over (og forelsket i) resultatet!

Go BIG or go home 🙂

Vil du lære mer?

Nå har over 2000 personer tatt kurset mitt i hjemmelaget hudpleie, og jeg har ikke ord for hvor stas jeg synes det er! Hvis du også har lyst til å ta et 7-dagers onlinekurs der du lærer å lage både kremer, lip balms m.m. så kan du melde deg på her. Kurset er HELT gratis, og nei, det er ingen skjulte kostnader!

Mange av oppskriftene du får utgjør de perfekte julegaver!

Kurset foregår ved at du mottar en ny oppskrift på mail hver dag i 7 dager, og du mottar velkomstmail og første leksjon umiddelbart etter at du har meldt deg på (hvis ikke måååå du huske å sjekke spam-filteret) 🙂

Du kan melde deg av listen når som helst ved ett tastetrykk!

Meld deg på her >