Er du blant dem som bare elsker en kopp med varm kakao på kjølige høst- og vinterkvelder? Vel, da er denne oppskriften definitivt for deg, min venn! Her får du en oppskrift på hjemmelaget sukkerskrubb med kakao, kokos og vanilje, åh himmel <3

Hjemmelaget sukkerskrubb kan lages på utallige måter, men denne varianten med kokos, kakao og vanilje er virkelig noe for seg selv! Her får du både følelse, duft og pleie i ett og samme produkt. Nevnte jeg at denne fungerer som skrubb og body butter i ett og samme produkt? Ikke? Det gjør den, og wow, den er bare helt fantastisk!

Hjemmelaget sukkerskrubb med kakao
Foto: Lars Boyesen for Ostara.no

Denne skrubben lager du med svært få ingredienser, og du har minst halvparten i kjøkkenskapet allerede. Merk at du ikke trenger å følge målene slavisk. Det er litt vanskelig å måle opp sheasmør og kokosolje, men du kan ta litt lett på det. Du bare fyller opp med sukker til du har en konsistens du liker.

Sukker, kakao og kokosolje kan du kjøper du i matbutikken, og sheasmør kan du kjøpe blant annet hos sunvita.no eller på ebay (søk etter shea butter). Essensiell olje med vanilje får du også hos sunvita.no, eller du kan bestille på iHerb eller Ebay. Jeg bruker vaniljeduft til nesten alt jeg lager, så om du også liker vanilje anbefaler jeg deg å skaffe disse edle dråpene først som sist.

Oppskrift på hjemmelaget sukkerskrubb med kakao

Du trenger:

 • 1/4 kopp sheasmør (ca 60 ml)
 • 1/4 kopp kokosolje (ca 60 ml)
 • 1 kopp sukker (ca 250 ml, men dette ser du an)
 • 2 ss kakaopulver
 • Noen dråper essensiell olje med vanilje (valgfritt)
LES OGSÅ  18 tips til enkle hjemmelagede julegaver i siste liten

Slik gjør du:

 • smelt sheasmør og kokosolje i vannbad til blandingen er helt flytende
 • Ta vannbadet av platen (husk å tørke av på undersiden, du vil ikke ha vann i produktet ditt) og bland inn sukker til du har konsistens som våt sand
 • Rør inn ca 2 ss rent kakaopulver og rør godt til alt er godt blandet. Ha eventuelt i noen dråper med deilig vaniljeduft (anbefales)
 • Ha over på passende krukker. Mengden i denne oppskriften holder akkurat til de tre glassene jeg har brukt. De er fra IKEA, kommer som tre i en pakke og koster kun 39,-
Hjemmelaget sukkerskrubb med kakao
Foto: Lars Boyesen for Ostara.no

Slik bruker du hjemmelaget sukkerskrubb med kakao:

Brukes mens du står i dusjen. Vær obs på at den farger litt på grunn av kakaoen, men den skylles lett av. Skrubb hele kroppen og skyll godt av. På grunn av kokosoljen og sheasmøret (som er veldig fuktgivende) trenger du ikke body lotion etterpå.

Viktig å vite:

 1. Skrubben er ikke beregnet på ansiktet! Sukker er alt for grovt for ansiktshuden.
 2. Pass på at det ikke kommer vann i produktet ditt! Vann er den perfekte grobunn for bakterier, og vil ødelegge produktet ditt på svært kort tid (3 – 4 dager). Og du vil ikke ha de bakteriene på huden din, tro meg! Ta ut den mengden du trenger før du går i dusjen fremfor å ta med deg hele krukken inn (da må du i såfall tilsette konserveringsmiddel under produksjonen).

Utover det: nyt denne vidunderlige skrubben så ofte du ønsker! Helt perfekt som håndskrubb også, rue og tørre hender blir babymyke etter bruk 🙂

LES OGSÅ  5 naturlige ansiktsmasker

Bruk selv eller gi bort i gave! Sett på søte sløyfer og hjemmelagede etiketter – supre venninne- og julegaver! 🙂

Hjemmelaget sukkerskrubb med kakao
Foto: Lars Boyesen for Ostara.no
Oppskriften min sto på trykk i Mensanytt nr. 6 2018.