Denne velduftende oljen med sin sterke, men likevel søte duft, har mange positive egenskaper. Den hjelper blant annet på:

  • Depresjon
  • Forebygger infeksjoner
  • Stimulerer sexlysten
  • Reduserer hoste
  • Hjelper på søvnløshet
  • Øker melkeproduksjon hos ammende
  • Har bedøvende effekt
essensielle olje jasmin

I hudpleie

Og ikke minst til hudpleie. I hudpleie er den ypperlig for tørr og dehydrert hud (ha noen dråper i natt- og/eller dagkremen din). Den sies også å hjelpe på eksem og psoriasis, men unngå å ha den på veldig sår og sprukken hud, da oljen kan skape allergiske reaskjoner om den brukes på åpne sår.

Du kan for eksempel benytte denne oppskriften på enkel ansiktskrem og tilsette et par dråper jasminolje.

Les også: Avslappende hjemmekontor med essensielle oljer

Mot depresjon

Oljen har en oppløftende og velgjørende effekt på sinnstilstanden, og skal aktivt virke mot depresjon. Oljen gjør at du føler deg gladere, og den kan også vekke romantiske følelser. Den aromatiske effekten av jasminolje stimulerer frigjøringen av visse hormoner i kroppen, inkludert serotonin, som resulterer i en boost av energi og oppløftet humør.

Øker sexlysten

Det er faktisk afrodisiaka-effekten i jasminolje som gjør at du fler deg romantisk og lettstemt. Den sies å hjelpe både på frigiditet, for tidlig utløsning hos menn, impotens og andre seksuelt relaterte problemer. Oljen kan med fordel benyttes i en hjemmelaget massasjeolje. Den kan enkelt lages ved å bruke mandelolje som baseolje, og tilsette noen dråper jasmin (avhengig av styrken på jasminoljen din). Fungerer både som kroppsolje og massasjeolje, et virkelig fantastisk produkt.

LES OGSÅ  Essensielle oljer: Lavendel

Andre fordeler med jasminolje

Oljen sies å ha positiv effekt mot menstruelle problemer, og skal også bidra til å utsette overgangsalderen. Videre skal den hjelpe mot hoste og snorking, da den åpner opp luftveiene.

Du kan bruke i en aroma diffuser (du kan kjøpe flotte diffusers på eBay). Da sprer den duften ut i rommet sammen med kald damp som samtidig fungerer som en luftfukter.

Jasmin er fin å blande med bergamot, sandeltre, rose og sitrusfrukter som appelsin, sitron, lime og grapefrukt.

Les også:

essensielle olje jasmin

essensielle olje jasmin essensielle olje jasmin essensielle olje jasmin