Selv om vi ikke akkurat har opplevd noen sprengkulde i denne delen av landet foreløpig, så merker likevel både hår og hodebunn raskt værendringene. Hjemmelaget hårkur er ingen sak å lage, og det meste har du kanskje i skapet allerede. Dette er to hårkurer som du kan benytte samtidig eller hver for seg: en for hodebunnen, og en for håret.

Den første egner seg for kløende og tørr hodebunn. Den virker avkjølende og gir masse fukt uten bruk av olje (og er i så måte lettere å vaske ut).

Til hjemmelaget hårkur for tørr hodebunn trenger du:

  • 1 ss aloe vera gel
  • 1 ts glycerin*
  • 1 ts honning
  • Evt litt vann til å spe ut med
hjemmelaget hårkur

Alle ingrediensene er vannløselige. Aloe Vera virker nedkjølende og beroligende på en kløende hodebunn, og både honning og glycerin er såkalte humectants, hvilket vil si at de tiltrekker fukt til huden – la oss kalle dem fuktmagneter 🙂

Bland alle ingrediensene. Tilsett vann til du føler du har nok til å dekke hodebunnen. Smør inn hodebunnen og dekk eventuelt med en plasthette (du får billige engangsdusjhetter på Ebay). La sitte i minst 15 minutter, men gjerne over natten om du orker. Skyll ut med vanlig shampo. Kuren skal benyttes med en gang, den holder seg ikke ved oppbevaring.

*har du ikke glycerin så dropper du det. Honning har mange av de samme egenskapene.

Den neste kuren er en «hot oil»-kur med kokosolje.

Til hjemmelaget hårkur for tørt hår trenger du:

  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss arganolje
  • 1 ss avocadoolje
  • 10 dråper lavendel
  • 5 dråper vetiver (kan utelates)
LES OGSÅ  DIY: Ansiktsiktsmaske og rens med kokos og honning
hjemmelaget hårkur

Smelt kokosolje i vannbad på svak varme og tilsett argan og avocado underveis. Ta vannbadet av platen og tilsett essensielle oljer. Ha kuren i håret mens den fortsatt er varm. Du kan godt masserer den inn i hodebunnen også. Sett gjerne håret i en knute og la masken virker over natten. Husk å beskytte hodeputen med et håndkle e.l.. Du må nok vaske med sjampo 2 – 3 ganger for å få ut alle oljerester, men håret blir silkemykt.

Når du likevel er i gang med ditt hjemme-SPA, hvorfor ikke slå til med en hjemmelaget ansiktsmaske også? 🙂

Lagre

Lagre