Dermarolleren er i vinden om dagen … på godt og vondt.

For en tid tilbake tok TV2  hudrulleren Skin Renewal (bare et annet navn på en dermaroller) under lupen og testet den på fem personer. De har konkludert med at den ikke holder hva den lover. Dette er jg både enig og uenig i.

La ,meg forklare hvorfor.

Dermarolleren er et fantastisk verktøy

Dermarolleren er en flott verktøy for å bedre hudens fremtoning og kvalitet, og effekten av den har nå blitt godt dokumentert (søk på “microneedling”).

Jeg har derfor lyst til å fortelle deg litt mer om den magiske dermarolleren.

At ett bestemt merke/firma har valgt å bruke tusenvis av kroner for at bloggere skal bedrive villedende markedsføring er derfor ganske dårlig gjort mot et ellers bra produkt. For jeg er helt enig i det som kommer frem av testen: dermarolleren kan ikke gjøre noe av det bloggerne hevder den skal gjøre, som å fjerne arr, rynker og strekkmerker.

Det den derimot kan gjøre er å forbedre en hel rekke ting ved huden din.

Dermarollere brukes i en rekke salonger, og kan vise til ganske så fantastiske resultater.

I løpet av de siste årene har den blitt tilgjengelig for hjemmebruk, og det har medført at den har blitt en hype.

Det innebærer at fakta og fleip florerer om hverandre i sosiale medier.

Å skille fakta fra fleip kan fort bli en omfattende oppgave. Jeg har derfor forsøkt å gjøre den jobben for deg.

LES OGSÅ  Oil Cleansing-metoden, hva, hvorfor og hvordan

Hva gjør en dermaroller?

Rett skal være rett. At man ønsker å selge noe er helt greit, men å lyve for å selge er ikke greit.

Mange firmaer lokker med eventyrlige resultater når de skal selge sine dermarollere.

Her er hva en dermaroller kan gjøre for huden din:

 • Forbedre hudens kvalitet og elastitet ved å stimulere kollagenproduksjonen
 • Øke effekten av produktene du smører på huden
 • Stramme opp huden til en viss grad
 • Forminske arr, spesielt etter akne
 • Redusere fremtoningen av fine linjer og rynker
 • Redusere strekkmerker (ikke antall, men størrelse og fremtoning)
 • Forbedre enkelte pigmentflekker

Dette kan ikke en dermaroller gjøre for huden din:

 • Fjerne arr
 • Fjerne celluliter
 • Fjerne strekkmerker
 • Fjerne porer
 • Fjerne pigmentflekker
 • Stramme opp slapp muskulatur

Faktisk effekt

Dermarollere har fantastisk effekt på huden, kanskje bedre enn noe annet produkt innen hjemmehudpleie, men den fjerner ingenting, og da spesielt ikke porer. Porer er naturlige groper i huden, og de har en funksjon. Porer er ikke arr, og en skade i huden (som en dermaroller lager) vil ikke aktivere porene til å reparere seg selv – for de er ikke ødelagt i utgangspunktet.

Dette – og mange andre salgstriks – bruker likevel en del firmaer for å pushe produktene sine opp og frem. De skaper skyhøye forventninger, som i andre rekke vil føre til svært skuffede og misfornøyde kunder. Dette fører kanskje igjen til at de gir opp fordi de ikke har blitt fortalt hva produktet egentlig gjør, og hvordan det skal brukes.

Dermarollere virker, om de brukes korrekt. Det er hundre prosent sikkert!

Det er derfor fullt forståelig at produktet har blitt fanget opp og testet av skeptikere. Produkter som lover gull og grønne skoger er ofte for godt til å være sant. Noe som er synd i dette tilfellet, fordi dermarolleren faktisk kan gjøre bra ting for huden din.

LES OGSÅ  Derfor skal du IKKE lage hjemmelaget solkrem

Villedende markedsføring

I TV2’s test kommer det også frem at to av testpersonene merket bedring. Det står faktisk opptil flere positive ting om rullen om man velger å lese teksten med positivt fortegn i stedet for negativt. Det er nemlig ikke produktet det er noe galt med – men markedsføringen enkelte firmaer velger å kjøre rundt produktet.

Jeg er selv en ivrig (og svært fornøyd) bruker av dermaroller, men jeg verken tror eller forventer at den skal utføre mirakler (da er du dømt til å bli skuffet).

En dermaroller virker ved å perforere det øverste hudlaget slik at produkter kan trekke bedre inn. Det vil i tillegg stimulere kollagenproduksjonen, og du vil umiddelbart se og kjenne at huden får friskere glød og blir “plumpet” opp. Fyldigheten du opplever er dog midlertidig (som også påpekes i artikkelen til TV2), men det er også helt ok. All hudpleie er tross alt midlertidig, det er kun kirurgi som er permanent (til en viss grad). Rullen er ikke et kirurgisk verktøy, det er et verktøy til hjemmehudpleie som i kombinasjon med andre produkter har en god effekt.

Forskjellige dermarollere

Lengden på nålene har også noe å si. Det vanligste er å bruke rullen med 0.5 mm lange nåler, og denne er også beregnet på hjemmebruk og medfører lite ubehag. I en salong vil du kunne få behandling med lengre nåler, og da blir også effekten mer merkbar.

Ruller med lengre nåler brukes også til behandling av arr, og det har blitt påvist gode resultater med dette – men alt tar tid, ingenting merkes over natten. Jeg har også en venninne som har fått et merkbart resultat på et arr hun har ved øyebrynet. Det har ikke forsvunnet, men har blitt langt mindre synlig og ikke så markert.

LES OGSÅ  Squalane - den magiske hemmelige ingrediensen

Fordi en dermaroller perforerer huden vil produktene du smører den inn med virke ekstra godt. Og fordi huden er ekstra mottakelig er det viktig at produktene er rene, naturlige og nærende.

Lær mer om dermarollere

Jeg har eget kurs i dermarolling, og der vil du lære:

 • Hvordan bruke en dermaroller korrekt
 • Hygiene og renhold av dermaroller
 • Hva slags type dermaroller du skal bruke hvor (det er forskjell på dem)
 • Hvor ofte du kan bruke dem
 • Hvilke produkter du bør påføre huden rett etter behandling
 • Pleie av huden i dagene etter behandling
 • Oppskrifter på serum og andre produkter skreddersydd for dermabehandling

Du kan melde deg på kurset her >