Essensielle oljer: Lavendel

Lavendel er i dag den mest brukte essensielle oljen i verden, men lavendelens mange egenskaper ble faktisk oppdaget for 2500 år siden. På grunn av sine kraftfulle antioksidant, beroligende, bedøvende, antibakterielle og antideppresive fordeler har levendel blitt benyttet både kosmetisk og terapeutisk i århundrer (kilde). Egypterne brukte for eksempel lavendel både til mummifisering og som parfyme.

Lavendel kan benyttes til:

  • Redusere angst og emosjonelt stress
  • Beskytte mot diabetessymptomer
  • Forbedre hjernefunksjonen
  • Hjelpe til med å lege brannsår og andre sår
  • Forbedre søvn
  • Forbedre hudkvalitet og akne
  • Bremse aldring
  • Lette smerter
  • Lindre hodepine

Er du ny med essensielle oljer, er lavendel den første du bør skaffe deg – rett og slett fordi den har så allsidige egenskaper. Vitenskapen har såvist begynt å anerkjenne og forske på essensielle oljer, men det finnes massevis av dokumentasjon som viser til virkningene av lavendel (kilde).

Allsidig bruk

Lavendel kan brukes i alt fra hudpleie til vaskemidler, duftspray, sminke, massasje og mye mer. Den kan benyttes direkte i badevannet, og er perfekt i aroma diffusere, spesielt på soverommet før du skal sove.

Oppskrift på massasjeolje med lavendel

Bland opptil 10 dråper essensiell olje av lavendel (kommer an på hvor konsentrert den essensielle oljen din er) i ca 100 ml baseolje (sweet almond oil egner seg best til massasje).

Oljen kan også benyttes som dusjolje som du smører deg med mens huden fortsatt er vår. Deette lukker fukten inn og etterlater huden hydrert og silkemyk.

Kommentarer

comments