Hjemmelaget hudpleie med sjokolade – hvilken perfekt kombinasjon! Sjokolade skal være bra både for utsiden og innsiden av kroppen. Mørk, naturlig sjokolade med høyt nivå av kakao, er fullspekket med flavonoider, en ingrediens som sies å skulle forbedre blodtilstrømningen til hud og hjerne.

I tillegg viser en undersøkelse som ble publisert i den amerikanske Journal of Nutrition i 2006, at kakao kan være beskyttende mot solskader [Kilde]. Kakao inneholder stoffer som stimulerer cellesirkulasjonen og beskytter huden mot uttørring, noe som igjen bidrar til at færre rynker oppstår.

Les også: Derfor bør du ikke lage din egen solkrem!

Mørk sjokolade har en anti-aging effekt så vel som anti-inflammatorisk og antioksidant egenskaper. Det har vist seg å redusere erytem og hudkreft med ca 25%. Utvortes bruk av kakaosmør kan redusere rynker, fine linjer, mørke flekker, blemmer og kviser på huden din [Kilde].

I tillegg er kakao suverent for håret ditt! Magnesium spiller en viktig rolle i celledeling og vekst. Den er ansvarlig for antiinflammatoriske og reparasjonsmekanismer i cellene, spesielt i hårsekkene. Inntak av kakao eller kakaopulver kan stimulere hårveksten fra røttene, spesielt etter overgangsalderen. Det forhindrer også betennelse som påvirker hårets helse og vekstmønster [Kilde].

Hjemmelaget hudplei emed sjokolade

Vitenskapen bak mørk sjokolade

Mørk sjokolade er laget av frø fra kakaotreet. Den er fylt med næringsstoffer og er en av de kraftigste kildene til antioksidanter på planeten. Vitenskap forteller oss fantastiske ting om mørk sjokolade. Den styrker den generelle helsen og reduserer også risikoen for hjertesykdommer.

Det faktum at mørk sjokolade har blitt verdsatt siden 2000 f.Kr., sier en hel del om den. Den inneholder 50-90% kakaofaststoffer, kakaosmør og sukker. Det kan inneholde spor av smør også – men det er lite sannsynlig i de fleste tilfeller. De omdiskuterte sunne egenskapene i mørk sjokolade kommer fra kakaoinnholdet. Kakao er fylt med plantekjemikalier (flavonoider) som kan beskytte hjertet. Den inneholder to til tre ganger mer flavonolrike kakaofaststoffer enn tradisjonell melkesjokolade.

LES OGSÅ  DIY: Hjemmelaget badesalt
[Kilde 1] – [Kilde 2] – [Kilde 3]

3 enkle oppskrifter på hjemmelaget hudpleie med sjokolade

Her får du 3 enkle oppskrifter på hjemmelaget hudpleie med sjokolade. Husk også å nyte et par biter mørk sjokolade sammen med et glass rødvin, så pleier du helsen din så vel som nytelsen.

Hjemmelaget hudpleie med sjokolade

Hjemmelaget hudpleie med sjokolade Hjemmelaget hudpleie med sjokolade