Er du så heldig å ha et badekar er dette en oppskrift jeg anbefaler på det varmeste. Men fortvil ikke – hjemmelaget badesalt er like fint som fotbad. Og ikke minst som en lekker gave.

Dette trenger du

Du kan benytte et hvilket som helst salt som passer deg, men rosa himalaysalt ser unektelig lekkert ut (og farger påvirker jo også humøret). Opprinnelig hadde jeg planlagt å anbefale Epsom salt på grunn av de påståtte fantastiske virkningene, men etter å ha gjort noen timers research har jeg ikke funnet en eneste troverdig (vitenskapelig) kilde som støtter disse påstandene.

Jeg liker å kunne henvise til en kilde når et produkt påberoper seg såpass magiske egenskaper som det Epsom salt gjør (med mindre jeg har personlig erfaring jeg selv føler virker), men i dette tilfellet fant jeg ingenting – og velger derfor så si: bruk det saltet du liker best. Med tanke på prisen på Epsom ville jeg dog valgt noe rimeligere.

Foto: Anniken Valstad

Lag en stor krukke og ha stående fremme (den er jo så pen å se på) eller benytt en organzapose, en cellofanpose eller det du måtte ha for hånden. For en perfekt gave til hjemme-SPA! Særlig velkomment på vinterstid, da er det lite som frister mer enn å synke ned i et rykende varmt, velduftende og velgjørende bad.

Hvor mye salt du vil ha i forhold til urter/te avgjør du egentlig selv. Urtene under er bare forslag. Du kan også holde deg til for eksempel én type urt i stedet for å mikse flere. Rosa himalayasalt med roseblader er jo unektelig et vakkert syn.

LES OGSÅ  Ikke kast de gamle leppstiftene dine!
Foto: Anniken Valstad

Du trenger:

  • 2 – 3 kopper valgfritt salt (rosa himalayasalt kan anbefales)
  • 1 kopp tørket lavendel
  • 1 kopp tørkede roseblader eller roseknopper
  • 1 kopp tørket kamille
  • 1 kopp tørket ringblomst

Slik gjør du:

1. Ha salt og urter i en helt tørr miksebolle
2. Bland alt godt sammen og ha over på glass eller pose
3. Skal du gi bort? Legg ved en instruksjon og innholdsfortegnelse

Ha i ønsket mengde (ca 1/2 kopp) i et fullt badekar. Rør litt rundt i badevannet til saltet har løst seg opp. Nyt et langt og avslappende bad, gjerne med en kopp urtete til 🙂


Foto: Anniken Valstad