En hjemmelaget leppestift er like lett å lage som en hjemmelaget lip balm. Du trenger svært få ingredienser, det er billig, det er lett og går veldig raskt.

Det er flere grunner til å lage egen hjemmelaget leppestift. For det første er leppestift et av de få sminkeproduktene vi faktisk spiser (jeg vet, det er urk). Og selv om mengdene vi får i oss i løpet av et liv neppe er årsaken til noen alvorlige sykdommer (ikke tro alt du leser), så kan tanken på å spise disse ingrediensene være litt … vel, motbydelig.

I tillegg kan du blande deg frem til den fargen du ønsker. Du kan også velge mellom syntetiske farger eller naturlige farger. Bare være obs på at naturlig ikke alltid er best. Jeg anbefaler deg å lese deg opp på den typen farge du velger å gå for. Kakaopulver og rødbetepulver er populære naturlige fargevalg. Selv velger jeg Mica-pigmenter til hjemmelaget leppestift, som er mest vanlig å bruke.

Et annet tips er å benytte gamle (eller nye, for all del) øyeskygger eller rouge, og bare skrape løs litt pigment å ha i den smeltede olje- og voksblandingen din. Du kan også blande inn litt av noen leppestifter du bare har litt igjen i. Vi har jo alle en favoritt vi ikke vil kaste fordi det er litt igjen som kan skrapes ut med en pensel … også er ikke fargen å få fatt på lengre. Hva er vel da bedre enn å samle alle restene og skrape sammen en ny?

LES OGSÅ  Hjemmelaget ansiktspeeling av havregryn, mandel og rose

Bare husk at om du har i for eksempel 1 ts med leppestift bør du kun benytte 1 ts kokosolje og ikke to. Men dette er litt smak og behag, ofte må man prøve seg frem til den konsistensen man selv liker best.

Dette tipset er dog ikke for de av dere som ønsker full kontroll på ingrediensene, men bærekraftig gjenbruk må det sies å være. Velg det du føler deg mest komfortabel med.

Ingredienser til hjemmelaget leppestift

Du trenger:

  • 2 ts kokosolje (nøytral eller naturlig)
  • 1 ts bivoks
  • 1 ts kakaosmør eller sheasmør
  • Valgfri mengde farge, jeg benyttet ca 1 ts Mica i to forskjellige nyanser
  • Valgfritt: 1 – 2 dråper essensiell olje av for eksempel vanilje eller peppermynte

Slik gjør du:

  • Smelt bivoks, olje og plantesmør i vannbad (les her for instruks på hvordan benytte vannbad)
  • Ta av platen når alt er smeltet og bland raskt inn ditt valgte fargepigment (med mindre du har smeltet inn leppestiftrester inn i blandingen)
  • Hell straks over i ønskede beholdere da den stivner raskt. Oppskriften holder til to lip balm tuber som vist på bildet.

Hvor kan du kjøpe beholdere til hjemmelaget leppestift?

Her er noen forslag (ingen av disse linkene er affiliatesamarbeid).

Ellers får du mange til prisen av en på eBay, og det i alle farger og former. Søk på “lip balm container” og du får opp et skred av treff. Jeg kjøper mine på eBay fordi jeg kjøper i bolker, da blir det for dyrt å kjøpe enkeltvis. Nå er det også tidsspørsmål før tollgrensen på 350,- forsvinner helt, så det lønner seg å handle raskt. Jeg vet i hvertfall at jeg skal hamstre som en syk samler innen januar 2020 (merk også at det er dato for ankomst som avgjør om du må betale, så det lønner seg å bestille i god tid før desember).

LES OGSÅ  Hjemmelaget massasjeolje til Valentines Day

Hvor kan du kjøpe farge til leppestiften?

Sunvita selger Mica-pigmenter i alle farger. Se her >
(igjen understreker jeg at dette ikke er et affiliatesamarbeid, jeg anbefaler dem fordi jeg selv handler der).

Lykke til 🙂