Mye av utstyret du trenger for å lage dine egne hudpleie- og velværeprodukter har du trolig i kjøkkenskapet allerede, mens et par andre ting kan være greit å kjøpe inn først som sist. Jeg anbefaler aller helst at utstyret du benytter til hudpleieproduksjonen ikke benyttes til mat, så om dette er noe du planlegger å gjøre ofte er det greit å investere to sett av enkelte ting. Opplagte unntak er kjøkkenvekt og kjeler, men utstyr som visp, miksmaster (du trenger ikke mer enn aller billigste sort), måleskjeer, slikkepott og vannbad vil jeg anbefale at du har dobbelt opp av.

Merk at linkene til produktene jeg anbefaler ikke er et affiliatesamarbeid, jeg linker kun fordi jeg mener dette er rimelige proukter som er mer enn gode nok. Det er ingen grunn til å svi av masse penger på dette enkle utstyret.

 • Kjeler
 • Vannbad eller glassbolle (les mer om vannbad her)
 • Måleskjeer, for eksempel disse eller disse
 • Kjøkkenvekt, for eksempel denne
 • Visp
 • Slikkepott, både stor og liten (svært praktisk når du skal ha krem ut av miksebolle)
 • Miksmaster med miksebolle, for eksempel denne eller denne.
 • Engangshansker (anbefales, men ikke must om du er nøye med Antibac)
 • Antibac
 • Diverse glassboller/metallboller til veiing, miksing etc.
 • Et desillitermål som også viser Cup-mål kan være praktisk å ha
 • Fine silikonformer (feks. isbitformer) til lotion bars, såpe, badebomber o.l.

Bestiller du på Ebay så merk at tollgrensen nå er borte, så alt blir dyrere. Men søk på «silicone mold» og du får opp allverdens flotte former i alle tenkelige mønstre og størrelser.

LES OGSÅ  Her kjøper du emballasje

I tillegg er det andre verktøy jeg synes er praktiske, som små ispinner i tre (kan kjøpes mange steder), ruller med kjøkkenpapir har jeg alltid på lager, og det samme gjelder naturlig nok glasskrukker og alt av beholdere til produktene jeg lager.

Under: Lotion Bars jeg har laget med silikonformer kjøpt på Ebay.