Rose Sugar Scrubs - skrubb til kroppen

Nydelige sukkersbrubber med rose til bruk i dusjen. De etterlatere huden hydret og silkemyk, og er de perfekte vertinne-, bursdags-, eller julegaver. For fullkommen luksus bruker du tørkede roseblader som pynt, men de fungerer vel så fin uten.

Denne oppskriften holder til 5 – 6 skrubber, avhengig av størrelsen på formen du bruker. Holdbarhet ca. 6 måneder, så sant de ikke kommer i kontakt med vann. Bør derfor ikke oppbevares i dusjen, men tas med inn i dusjen først ved bruk.

Litt om ingrediensene

Sheasmør er en fantastisk ingrediens. Sheasmør egner seg spesielt godt til tørr hud, psoriasis og solskader, og mange med allergier og hudlidelser opplever lindring og bedring ved bruk av sheasmør. Sheasmør er rikt på vitamin A, E og F.

Studier viser også at uraffinert sheasmør holder huden myk og glatt, samt at det kan virke betennesedempende og fornyende på huden.

Kokosolje passer spesielt godt i skrubber på grunn av sin glatte konsistens. I tillegg dufter jo kokosolje vidunderlig. Skulle du ikke like duften av kokos så får du også duftnøytrale varianter. Kokosoljen bidrar til å hjelpe huden å holde på fuktighet.

E-vitamin er en kraftig antioksidant med en rekke nytteverdier for huden, og bør være med i alt du lager av hjemmelaget hudpleie.

Sukker i dette tilfellet virker eksfolierende, men visste du at sukker også er en fuktbinder – eller fuktmagnet som jeg velger å kalle det? Det vil si at den trekker til seg fukt fra omgivelsene og binder det til huden, noe som gjør at huden føles hydrert.

LES OGSÅ  DIY: Ansiktsiktsmaske og rens med kokos og honning

Sukker innvortes har dessverre motsatt effekt, den tørker ut huden innenfra – så sukker er med andre ord best som hudpleieingrediens. Andre fuktbindere (egner seg derfor godt i dagsferske ansiktsmasker som ikke skal lagres) er honning, glyserin, aloe vera, castorolje, eggehvitte og eggeplomme.

Den allsidige rosen

(Kilde: TV2.no)

I dag brukes roser blant annet i aromaterapi. Roser skal kunne fremkalle ro og velvære ettersom duften har en beroligende virkning på kroppen. I kosmetikkindustrien brukes roser som en ingrediens i hudkrem, bodylotion og dusjkrem, på grunn av rosens beroligendne og mykgjørende egenskaper.

Roser sies også å kunne forbedre både blodsirkulasjonen og immunforsvaret, samt redusere rødhet, irritasjon og sprengte blodkar. Roseolje skal i tillegg kunne lette muskelverk og menstrasjonssmerter. Produkter med rose er optimalt for alle hudtyper, også for deg med sensitiv hud.

Dette er blant rosens egenskaper

* Rosens eteriske oljer virker i dybden, og skal ha stor harmoniserende effekt på sjelen og det indre liv.

* Roser utvikler tålmodiget, kjærlighet og hengivenhet, og sies å kunne frembringe moralske endringer.

* Roser skal kunne lindre og redusere psykisk smerte, og åpne deg for kjærligheten, vennlighet og kameratskap.

* Roser fjerner skånsomt blokkeringer og depresjoner, og anbefales særlig ved svangerskap og fødsler.

(/Kilde: TV2.no)

Rose Sugar Scrubs - skrubb til kroppen

Du trenger:

Rose Sugar Scrubs - skrubb til kroppen

Slik gjør du:

For å mikse oljer og plantesmør kan du bruke mikrobølgeovn, men jeg fortrekker vannbad-metoden.

LES OGSÅ  Hjemmelagede julegaver på 1-2-3

Smelt sheasmør og kokosolje til du har en klar blanding. Hvis du bruker mikrobølgeovn, smelt på høy varme i 30 sekunder til alt har smeltet eller mer, avhengig av din ovn.

Fjern fra varmen og tilsett E-vitamin (valgfritt) og eteriske oljer. Rør om for å blande godt.

Tilsett farge om ønskelig (for å få den fine rosafargen) og rør på nytt til du har oppnådd ønsket rosanyanse.

Bland inn sukker til du har en jevn masse.

Ha eventuelt knuste roseblader i bunnen av formene før du har i sukkerblandingen.

Ha sukkerblandingen i silikonformene og press den godt ned. Avkjøl i to timer.

Rose Sugar Scrubs - skrubb til kroppen

Slik bruker du Rose Sugar Cubes:

Ha med deg en skrubb i dusjen, og når du er klar til å bruke den (etter vask og bruk av såpe) knuser du den mellom hendene og skrubber hele kroppen. Bruk hele skrubben, da den ikke innholder konserveringsmiddel og er utsatt for bakterier i kontakt med vann. Ønsker du ikke bruke hele skrubben kan du dele den i to på forhånd.

Nyt følelsen av aromaterapi i dusjen. Skyll av rester av sukker og roseblader før du tørker deg. Body Lotion er overflødig, da huden vil føles silkemyk etter bruk.

Enjoy!

Del på Pinterest:

Rose Sugar Scrubs - skrubb til kroppen