De kalde vintermånedene kan være tøffe og mange reagerer med tørr og kløende hud. Spesielt er hendene utsatt, så derfor komponerte jeg er superenkel skrubb som egner seg perfekt for hendene, men også for kroppen forøvrig.

I tillegg er den perfekt å gi bort som gave, både fordi den er svært anvendelig, og ikke minst fordi den er både hjemmelaget og luksuriøs.

Denne skrubben skiller seg fra de andre jeg har postet tidligere ved at den skal piskes med en mixmaster. Fordi vi bruker kokosolje – som er fast i motsetning til andre oljer – blir konsistensen deilig kremaktig og smelter på huden, bokstavelig talt.

Som duft har jeg valgt noen få dråper peppermynte og appelsin, fordi det dufter himmelsk og minner om jul. Du velger selvsagt akkurat de duftene du selv foretrekker. I tillegg tilsatte jeg ørlite mica-pigment for å få en svak rosafarge på skrubben (så svak at du knapt ser det på bildene … ), men dette er såklart også helt valgfritt.

OBS! Ikke benytt matfarge, da denne innholder vann og vil ødelegge skrubben din i løpet av få dager. Les mer om vannholdige produkter i denne artikkelen.

Dette trenger du til hjemmelaget hånd- og kroppskrubb

Dette holder til ca 100 ml (+ bittelitt ekstra). Restene i miksebollen kan du bare bruke der og da når du skal vaske hendene. Oljen smelter såpass sammen med oljen at det knapt utgjør noe ekstra i volum, så selv om oppskriften sier 100 ml sukker og 100 ml kokosolje, blir ikke summen 200 ml.

En 1/2 kopp tilsvarer 100 ml om du ikke har koppmål. 1 ss tilsvarer 15 ml. Veiing vil ikke gi samme volum, så benytt deg av ml eller koppmål.

LES OGSÅ  Hjemmelaget sukkerskrubb med kakao

Skal du lage både til deg selv og i gaver så bare dobler du utifra hvor mange du skal lage til. Oppskriften her på ca 100 ml er beregnet på én person/krukke.

Du trenger:

  • 1/2 kopp sukker (100 ml)
  • 1/2 kopp kokosolje (100 ml)
  • 1 ss flytende baseolje
  • 10 dråper eterisk olje (feks. peppermynte, vanilje eller appelsin)
  • Eventuelt en klype fargepigment
  • Miksmaster
  • Krukke til skrubben

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en miksebolle. Miks til du oppnår en myk kremkonsistens og ha over på krukke(r). Pynt med rød sløyfe rundt halsen på krukken for ekstra julefølelse.

Merk at kokosoljen bør være fast, men ikke kjøleskaps-hard. Er den for myk eller flytende blir det også vanskelig å mikse den til en krem.

Kokosolje med nøytral duft og smak har en annen og litt fastere konsistens enn ubehandlet kokosolje. Førstnevnte er litt mer praktisk i hudpleie, men mangler dessverre den deilige duften av kokos. Har du begge deler kan du blande 50/50.

Jeg valgte å knuse en sukkertøystang i morter for syns skyld, men den har ingen nytteverdi i skrubbekremen utover det etsetiske. Hva med å feste en sukkertøystang til en sløyfe rundt halsen på krukken slik som dette i stedet?

Slik bruker du skrubben

Ha ca 1 ts mellom hendene og skrubb godt over alt. Skyll av under varmt vann og tørk hendene. Du får myke og hydrerte hender som ikke ettelater et oljete eller klissete lag på huden.

Til kroppen gjør det samme. Bruk ca 1 ss skrubb til hele kroppen. Eller så mye du ønsker, siden denne luksus-skrubben koster så lite å lage 🙂

LES OGSÅ  QUIZ: Hvilken hudtype er du? (+ oppskrift på serum)

OBS! Pass på å ikke få vann i skrubben. Ved bruk til hendene så ta ut skrubb før du har hendene i vann, eller bruk skje. Får du vann i skrubben går holdbarheten ned til ca 3 dager.

Til bruk i dusjen, ta ut ønsket mengde først, og unngå å ta med deg beholderen inn i dusjen. Om du vil helgardere deg mot vannbårne bakterier må du tilsette et konserveringsmiddel.

Holdbarhet på skrubben er minst 6 måneder med mindre den blir utsatt for vann.