hjemmelaget massasjeolje

Vil du skape en romantisk og sensuell stemning på Valentines Day for deg og din kjære? Overrask med en herlig hjemmelaget massasjeolje.

Det finnes vel knapt noe mer behagelig enn en lang oljemassasje, og det er absolutt ingenting i veien for at du kan lage din egen masasjeolje. Tvert imot kan du lage en olje av høy kvalitet og uten syntetiske og klissete dufter, som du ofte ender opp med om du kjøper over disk.

Det er mye bedre å lage egen massasjeolje med helt rene ingredienser. I tillegg er det jo et pluss at du kan velge duften selv.

En hjemmelaget massasjeolje fortjener knapt status som oppskrift, for du benytter bare en god baseolje og tilsetter duft i form av eteriske oljer. Så det jeg gir deg her er oppskrifter på duftkombinasjoner slik at du kan velge den du liker best.

hjemmelaget massasjeolje
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Hvilken baseolje skal du velge?

Som baseolje kan du velge blant flere, men det er en fordel om den er duftnøytral. Elsker du duften av olivneolje kan du selvsagt bruke det, men de færreste liker å lukte som salatdressing. Kvalitetn på oljen er utmerket til massasje, men ønsker du å tilsette eteriske oljer så kan det fort bli duftkollisjon.

Mitt forslag til baseoljer er mandelolje, druekjerneolje eller aprikoskjerneolje. Sunvita selger også en ferdig baseolje til massasje som består av mandelolje, kaldpresset tistelolje og E-vitamin. Denne basen er pleiende for huden i tillegg til nytelsen, så her slår du to fluer i en smekk. I tillegg vil e-vitamin, som er en antioksidant, sinke harskningen av mandeloljen, så jeg anbefaler å tilsette denne uansett.

LES OGSÅ  Hjemmelaget leppestift med 3 ingredienser + farge

Alle oppskriftene er på 100 ml, men ønsker du å lage mer så dobler du bare oppskriftene. For enkelhets skyld har jeg linket til Sunvitas nettbutikk. For ordens skyld må jeg igjen informere om at dette ikke er et affiliatesamerbeid, kun en personlig anbefaling. Jeg tjener dessverre ingenting på at du handler via mine linker.

hjemmelaget massasjeolje
Photo by Christin Hume on Unsplash

Oppskrift på hjemmelaget massasjeolje 1: Sensuell

  • 100 ml baseolje
  • 1 gram E-vitamin (ca 30 dråper)
  • 10 dråper Ylang Ylang
  • 5 dråper sandalwood
  • 5 dråper vanilje (Vanilje absolute kan ikke blandes i olje så derfor anbefaler jeg duftolje i dette tilfellet)
  • 3 dråper kanel
  • 3 dråper jasmin

Bland alle oljene sammen i en pumpeflaske eller lignende. Merk! Kanel kan virke irriterende fordi den stimulerer og varmer huden ved å øke blodgjennomstrømmingen. Enkelt kan derfor få en allergisk reaksjon. Litt rød hud er ikke farlig og det vil gå over. Jeg anbefaler å teste ut en dråpe kanel i 10 ml baseolje på huden først for å teste reaksjonen. Tåler du den er det en fantastisk olje til massasje.

Photo by Chelsea shapouri on Unsplash

Oppskrift på hjemmelaget massasjeolje 2: Lavendel

Hvorfor gjøre det komplisert? Lavendel står veldig godt på egne ben og trenger ikke konkurranse fra andre oljer. Duften er svært behagelig og beroligende og er godt likt av de aller fleste. Kan også benyttes som ren dusjolje.

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Oppskrift på hjemmelaget massasjeolje 3: candy shop

  • 100 ml baseolje
  • 20 dråper vanilje
  • 20 dråper grapefrukt

Kombinasjonen av vanilje og grapefrukt er helt himmelsk! Eterisk olje av grapefrukt har en søt og sukkertøyaktig duft som egner seg til veldig mye. Grapefrukt er også en av de få sitrusoljene som ikke er fotosensitive, så denne oljen kan også brukes på huden uten fare for brannskader i møte med den kjærkomne, men akk så farlige, solen.

LES OGSÅ  Hånd- og kroppskrubb med peppermynte

Lurer du på hvordan du skal utføre en massasje? Her er en god artikkel.

Happy Valentins Day ?

hjemmelaget massasjeolje
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash