Kopping av ansiktet

Kopping av ansiktet … say what? Hva er det jeg har funnet på nå? Har jeg gått på en hype igjen? Vel, alt må testes. Særlig når ting er «for godt til å være sant». Her er min erfaring med kopping av ansiktet.

Spoiler: det virker! Du kan trygt lese videre.

Med jevne mellomrom dukker det opp de … vel, latterligste skjønnhetstrender. Og jeg er ærlig nok til å innrømme at jeg prøver det meste. Jeg har testet både gua sha, ruller i jade og rosenkvarts, dermarolling, kjemisk peeling, og (trolig det dummeste jeg har testet, men det funker) en vakuumdings til leppene med et særdeles suspekt utseende (bildet t.v.).

Forøvrig kommer det artikler om både jaderuller, gua sha og kjemisk peeling etterhvert. Sistnevnte er hinsides effektiv, men det er med forbehold jeg anbefaler det fordi feilbruk kan gi store skader. Det blir en omfattende artikkel med grundig research. Testes ut på eget ansvar! Men mer om det en annen gang.

Kopping av ansiktet er Skjønnhetsbehandling uten kirurgi

Alle skjønnhetstrender som ikke innebærer kirurgi må jo testes, særlig når du kan kjøpe dingsene for lommerusk på Ebay. Som også er tilfelle når det gjelder kopping av ansiktet. For det kan jo ikke skade å teste det ut, eller?

Vel, en del ting kan gjøre skade om det ikke brukes riktig. Mitt første overivrige møte med kopping resulterte i et tryne fullt av blåmerker. Jeg måtte sminke meg ganske kraftig for å kunne gå på butikken, og har nå erfart at jeg ikke behøver å gå fullt så voldsomt til verks for å oppnå ønskede resultater.

Kopping av ansiktet
Den usminkede sannheten.

Blant behandlinger jeg gjør hjemme er dermarolling hyppig benyttet, men det gjør altså så vondt at jeg omtrent griner meg gjennom det. Det må sies at jeg sikkert har verdens laveste smerteterskel, men likevel. Derfor var det gledelig å oppdage at kopping innebærer null smerte. Faktisk er det veldig behagelig, på en rar måte.

LES OGSÅ  Alt om "slugging" - Lag din egen nattmaske

Hvor kjøper du kopper?

Jeg har kjøpt mine på Ebay. Velger du en norsk leverandør må du være villig til å betale langt mer enn de er verdt. Jeg betalte vel rundt 15,- kroner for mine to, mens i norske nettbutikker må du minst ut med en hundrelapp, ofte mye mer (de selges gjerne i sett med flere). Ikke at det er noen blodpris, men jeg er ikke tilhenger av å betale mer for noe enn hva det er verdt.

Kopping av ansiktet

Kopping av ansiktet – hva kan du forvente?

Kopping av ansiktet øker blodsirkulasjonen og reduserer muskelspenninger. Effekten av dette er litt som botox og fillere på en gang. Botox lammer muskler slik at de faller tilbake på plass (det er stramme muskler som gir oss sinnarynken, det motsatte av hva mange tror), og fillere «plumper» opp ansiktet ved å erstatte underhudsfett vi naturlig mister med alderen.

Om man ikke overdriver bruken og ender opp med putetryne, så vil botox og fillere gi deg en fresh look, som om du skulle ha sovet veldig godt og spist gulrøtter i en hel uke.

Vel, her har du en langt billigere og smertefri metode. Etter å ha koppet ansiktet vil du se umiddelbar effekt. Jeg kopper gjerne ansiktet om kvelden mens jeg sitter og serie-fråtser på Netflix. Resulatet er at du våkner opp med en freshere look enn ellers.

Selv om alder i seg selv er velkomment, er ikke aldringstegnene det. Ingen blir jublende glad over å oppdage en ny rynke eller et nytt grått hår. I såfall applauderer jeg deg, for jeg kommer aldri til å bli sånn. Hudpleierutinen min tar lengre tid nå enn for 10 år siden, og jeg mikser de utroligste kremer og serum for å bevare litt elastitet i huden. Har jeg vært litt sløv med rutinen en periode så synes det veldig godt. Huden spiller ikke på lag med min oppfatning av meg selv som evigung 20-åring.

LES OGSÅ  Er Matcha egentlig så bra for huden som det hevdes?
Min hjemmelagde vidunderkrem som gjør underverker for voksen hud.

Kopping av ansiktet – slik gjør du det

Du trenger kun to ting for å utføre denne jobben: olje og kopper.

Start med å smøre ansiktet inn med en god dose olje. Har du en ansiktsolje benytter du naturligvis denne, men du trenger ikke noe avansert her. Bruk gjerne en økologisk extra virgin olivenolje om du har det stående. Men unngå raffinerte matoljer, de har ikke noe på huden din å gjøre.

Oljen gjør at koppene kan bevege seg. Klem på koppen slik at den skaper vakuum og fester seg på huden. Beveg deretter koppen i oppadgående bevegelser. La gjerne koppen sitte noen sekunder før du beveger den. Enkelte opplever at hodepine kan forsvinne fordi koppene reduserer muskelspenninger. Se video nederst i artikkelen på hvordan du kan bruke koppene.

Ansiktskopping dyprenser huden ved å suge til seg urenheter, sminke og smuss. Øker sirkulasjonen og drenerer manuelt væskeansamling i ansiktet. Ansiktskopping har en unik anti-aging effekt da det stimulerer fibroblast-cellene til å produsere kollagen og elastin ved å forsiktig dra i dem. Huden din vil få en ny glød. Kun to minutter med koppingmassasje tilsvarer 15 minutters manuell massasje. Behandlingen er også veldig god for poser under øynene. Kopping vil også doble effekten av ansiktsproduktene du tar på etterpå.
– Fra DermaSpa sine hjemmesider.

Gode hudpleierutiner bremser aldringstegn

Jeg kan ikke lene meg på verken forskning eller vitenskap her, jeg kan bare si én ting, og det er at kopping virker. Og det virker skikkelig bra!

Jeg nærmer meg 50 år med stormskritt, og jeg gjør alt jeg kan for å holde rynker og slapp hud på avstand. Jeg har fortsatt mye elastitet i huden, og rynker er det få av (men noen er det altså), og det tror jeg gode hudpleierutiner og sunt kosthold kan ta en del av æren for.

LES OGSÅ  DIY fuktspray til ansiktet

Dermarolling, kopping, kjemisk peeling og aktive ingredienser i hudpleieprodukter er en super kombo for å bremse aldringstegn. Og ikke minst unngå hudens tre verste fiender så mye som mulig: sol, sukker og røyking. Søplemat er heller ingen vinner, huden liker grønnsaker, fet fisk, avocado og olivenolje. Og vann.

Koppene kommer i litt forskjellige varianter, men effekten er den samme. De vanligste koppene til ansiktet ser ut som på bildet under.

Her er en superfin video som forklarer hvordan du bruker koppene:

Kopping av ansiktet

Kopping av ansiktet Kopping av ansiktet Kopping av ansiktet