Is har lenge blitt brukt for å minske hevelser ved skader, for å redusere blødninger og for å redusere muskelrsmerter og kramper. Men å benytte isbiter som en del av hudpleierutinen er en voksende trend blant skjønnhetsentusiaster.

Makeup-artister som Lisa Eldridge sverger til isbehandlinger for å bekjempe utfordringer huden blir utsatt for under sine mange grytidlige flyreiser og hektiske timeplaner. Isbiter løser rett og slett mange problemer.

Litt historie

Den mest grunnleggende formen for ising av hud er når du bruker en isbit for å redusere hevelser under øynene og ansiktet generelt. Å kjøle ned huden i skjønnhetens navn er mer enn abre et kjerringråd. Det foreligger faktisk vitenskap bak dette eldgamle rådet.

Når is påføres huden, får det blodet til å stige til overflaten (tenk på den rosenrøde gløden du får etter en liten tur i kaldt vær), noe som beroliger og strammer huden.

Kulde innsnevrer blodkarene, noe som blant annet reduserer betennelse eller hevelse. Kroppen reagerer ved å gradvis sende en økt strøm av varmt blod til området, og det er det den rosenrøde gløden kommer av.

Is har lenge vært en hemmelighet for å oppnå klar og en sunn glød. Den russiske keiserinnen Katarina den store ble sagt å ha påført isbiter på ansiktet, halsen og brystet hver morgen for å gi huden et strålende utseende. Selv om dyre ansiktsbehandlinger absolutt har noe for seg, er det en grunn til at noen enkle metoder har fått sin plass i skjønnhetshistorien: de virker!

Selv har jeg blitt en hyppig bruker av is på flere områder. En av tingene jeg bruker is til (fordi jeg er en pyse) er for å bedøve huden før jeg går løs på den med en dermaroller. Kulde bedøver overraskende godt og er absolutt et bra alternativ for de som ikke ønsker å benytte bedøvende krem eller lignende. Jeg er dobbeltpyse og bruker derfor begge deler.

LES OGSÅ  Mineralolje - et nøytralt syn på en nøytral olje

Naturlig, effektivt og billig … faktisk helt gratis!

Det fine med is er uansett at det er både naturlig, effektivt og billig … ja, faktisk helt gratis. Og nå som pollenet feirer sin årlige ankomst med kraftig spredning, er jeg sikkert ikke alene om å ha våknet med et ansikt som ser ut som det har kollidert med en gnu. Medisiner til tross.

Is er trolig den billigste og enkleste tilgjengelige behandlingen som faktisk vil forbedre huden din. Kate Moss har også innrømmet at det er en av hennes mest brukte skjønnhetstriks. Alle vet nok at is kan redusere betennelser og hevelser, men isterapi for huden har mange flere spennende fordeler enn som så, og kan hjelpe enhver hudtype.

Så hvordan kan det å utsette huden for kulde forbedre dens helse? Vel, kulde stimulerer sentralnervesystemet slik at det frigir endorfiner, som igjen stimulerer sirkulasjonen og øker oksygenopptaket. Og oksygen hjelper huden med å leges, avgifte og fornye seg.

Det anbefales å gjøre dette hver dag, men alt er bedre enn ingenting. Kanskje en fin rutine å innføre nå om du fortsatt er i karantene eller har hjemmekontor? 🙂

Fordeler med is på huden:

 • Stimulerer blodsirkulasjonen
 • Stimulerer collagenproduksjonen
 • Strammer opp huden
 • Prepper huden før sminke
 • Reduserer rødhet
 • Reduserer hevelser/poser under øynene
 • Krymper og reduserer kviser
 • Er smertedempende (genialt før feks. dermaroller og voksing)
 • Demper smerter ved solbrenthet
 • Forebygger rynker
 • Får porene til å trekke seg sammen
 • Demper irritasjoner i huden
 • Stimulerer lymfedrenasje

Hvordan?

 1. Rens huden og sørg for at det ikke sitter igjen noe sminke.
 2. Ha en isbit inni et tynt stoffstykke (is skal aldri brukes direkte på huden), for eksempel lommetørkle, osteklede eller lignende.
 3. Hold isbiten over områdene som trenger litt ekstra oppmerksomhet.
 4. Beveg isbiten rundt med sirkulære bevegelser. Vær forsiktig med huden rundt øynene. Bruk gjerne 1 – 2 minutter på hvert område (2 minutter panne, 2 minutter kjeveparti osv.).
 5. Avslutt med en toner, serum eller fuktighetskrem. Fuktig hud er mer gjennomtrengelig, noe som gjør at produktene du smører på trekker bedre inn (aka du trenger ikke like mye produkter).

Du kan gjøre dette så enkelt som å bare fryse vanlig vann. Vil du gjøre det litt mer luksuriøst kan du jo fryse ned rosevann eller aloe vera juice. Eller hvorfor ikke urtete, for eksempel kamille? Agurkvann er et annet alternativ som huden din vil elske.