Hopp til oppskrift

Leppeprodukter er vel noe av det enkleste du kan lage hjemme på kjøkkenet. Det krever få ingredienser, og utstyr alle har i kjøkkenskapet. I tillegg er det rimelig og du får mye for pengene. Det kan lønne seg å investere i en liten presisjonsvekt, den vil være uunnværlig også når du skal komponere kremer og lotions senere.

Det er mange måter å lage leppepomade på, her får du oppskrift på en enkel og pleiende variant med deilige ingredienser. Denne leppepomaden trenger ikke noe ekstra duft i form av eteriske oljer, siden kokos, kakao og bivoks utgjør en nydelig duftkombinasjon. Skulle du likevel ønske mer duft kan peppermynte, appelsin eller grapefrukt egne seg godt.

Leppepomade med kokosolje, kakaosmør og bivoks

Oppskriften holder til 5 hylser eller 2 glasskrukkereller 3 metallkrukker. Får du litt til overs kan du bruke restene som en nattmaske 🙂

8.5 g kokosolje

6 g kakaosmør

10 g bivoks

10 dråper E-vitamin

Smelt sammen bivoks, kakaosmør og kokosolje over vannbad på middels varme. Når blandingen er helt klar og jevn, skru av platen. Mens blandingen kjøler seg ned rører du inn e-vitamin. E-vitamin vil forlenge holdbarheten på leppepomaden i tillegg til å ha pleiende egenskaper. Hell blandingen over på ønsket emballasje og kjøl ned. 

Ferdig!

TIPS! Du kan alltid halvere oppskriften om du ønsker å lage mindre.

TIPS 2! Hvis du vil sjekke om du liker konsistensen på den ferdige leppepomaden før du heller den på emballasje, så tar du av litt av blandingen på en teskje og lar stivne (det tar bare noen sekunder).

Synes du den er for hard; tilsett litt mer flytende olje (kokos, squalane e.l.). 
Synes du den er for myk; tilsett ørlite mer bivoks eller kakaosmør. 

Skal du ha den på hylse er det fordel at den er litt hard. Skal du ha den på krukke kan den med fordel være litt mykere. Men dette er selvfølgelig smak og behag.🥰

LES OGSÅ  DIY: Shaving Cream til menn (med utskriftsvennlig etikett)