Hvoran lage hjemmelaget dagkrem? Det er enklere enn du tror, og du kan benytte helt alminnelige ingredienser.

Hjemmelaget dagkrem er lett å lage selv. Du trenger få ingredienser, og kan velge å lage den med helt naturlige ting fra matbutikken. Kokosolje er den store trendoljen som alle kjendisene sverger til, og er en fin ingrediens å bruke i dagkremen din. Du lærer å lage hjemmelaget dagkrem og mange andre produkter i dette 7 dagers GRATIS onlinekurset. Meld deg på i dag og motta første leksjon i innboksen din umiddelbart etter påmelding.

Kokosolje til så mangt

Men selv om kokosolje er en fantastisk olje som kan benyttes til mye, har den ingen særlig effekt om den smøres rett på huden. Molekylene i oljen er for store til å trenge inn, så oljen vil bare bli liggende utenpå huden. Så for å få utnyttet oljens gode egenskaper, må den gjennomgå en behandling.

Hjemmelaget dagkrem og holdbarhet

Hvis dagkremen din ikke innholder, eller kommer i kontakt med, vann, så kan du regne med en holdbarhet på opp til 6 måneder. Men dette kommer naturlig nok an på hvor ferske råvarene dine var.

Husk at hjemmelagede produkter er veldig utsatt for bakterier om de ikke blir tilsatt konserveringsmiddel.

Litt om vann, hygiene og konservering

MERK! Om du finner oppskrifter på nett som sier du kan ha vann, aloe vera eller vannholdige ingredienser i kremen så styr unna! Dette skal KUN brukes om du har satt deg grundig inn i hvordan du på benytter konserveringsmilder (og dette er et eget fag).

I tillegg er det svært viktig at du har satt deg grundig inn i hygiene. I et hjemmemiljø er det umulig å oppnå sterile forhold, så når du leser at du skal sterilisere kjøkkenbenk og utstyr er dette en misoppfatning mange har. Det du derimot skal gjøre, er å desinifisere så godt det lar seg gjøre. Desinfesering og sterilisering er to helt forskjellige ting.

Vann er ikke bare vann

Vann er heller ikke bare vann. I kremer så skal du benytte (men igjen, kun om du har satt deg grundig inn i konservering) destillert vann. Dette er ikke det samme som sterilt eller renset vann som du kjøper på apoteket. Det skal du holde langt unna kremene dine da dette vannet ikke har gått gjennom en prosess der salter og mineraler forsvinner (destillering). Disse saltene og mineralene gir grobunn for bakterier når de kommer i kontakt med andre ingredienser.

Destillert vann er det samme som batterivann, og det kan du kjøpe blant annet på Biltema. For mange høres det nok både rart og feil ut at vannet du kjøper i en bilforretning eller på en bensinstasjon egner seg bedre enn vann fra apoteket, men det er nettopp det det er. Det er lett å stole blindt på at ting fra et apotek er det beste, men sterilt og renset vann fra apoteket er beregnet på helt andre ting, som å rense sår og lignende.

Destillert vann har gått gjennom en omfattende prosess der kun vanndampen som blir igjen er det som blir benyttet. Dette vannet kan teoretisk sett sammenlignes med regnvann, men regnvannet er naturlig nok ikke trygt å bruke da det innholder rusk og rask fra naturen. Destillert vann er med andre ord ren vanndamp der alle salter og mineraler har forsvunnet gjennom en naturlig prosess. Grunnen til at destillert vann også går under navnet batterivann, er fordi batterivann benyttes i blant annet datamaskiner (til kjøling), som ville rustet og blitt ødelagt om vannet hadde hatt salter og mineraler i seg.

hjemmelaget dagkrem

Oppbevaring av hjemmelaget dagkrem

Oppbevar helst kremen din litt kjølig. Du kan godt ha den i kjøleskap, men vær da obs på at den kan bli litt hard, så det kan være greit å ta den ut av kjøleskapet en halvtimes tid før du skal bruke den.

Ekstra ingredienser

Ønsker du å lage kremen din enda mer luksuriøs og virkningsfull så kan du benytte noen dråper med essensiell olje (også kalt eteriske oljer) av god kvalitet. Noen få dråper lavendel er beroligende, dufter nydelig og passer alle hudtyper.

Vil du lære å lage hjemmelaget dagkrem og mange andre velværeprodukter, så kan du delta på gratis onlinekurs i naturlig hjemmelaget hudpleie >

Andre produkter du kan lage hjemme selv:

Enkel ansiktskrem
Ansiktspeeling med havregryn
Hjemmelaget bodybutter med kokosolje
5 naturlige ansiktsmasker
Hjemmelaget sukkerskrubb med kakao
Skrubb for hodebunnen
Hjemmelaget badesalt