Hjemmelaget skjønnhetsprodukter er noe av det beste du kan gjøre for huden din. I tillegg er sparer du både dyrene for unødig lidelse og miljøet for belastning. De fleste produkter kan lages hjemme på kjøkkenbenken, noen er veldig enkle mens andre er litt mer avanserte.

Hjemmelaget skjønnhetsprodukter – hva kan du lage selv?

Ofte kan hjemmelaget skjønnhetsprodukter med hell lages av det du kanskje allerede har i kjøkkenskapet. Eksempler på hva som kan lages er blant annet:

Hjemmelaget skjønnhetsprodukter

Hjemmelaget skjønnhetsprodukter – hvilken hudtype er du?

Lurer du på hvilken hudtype du har? Ved å ta denne testen kan du finne ut hva slags hudtype du har og i tillegg få en oppskrift på skreddersydd serum for akkurat din hudtype.

Fordeler med hjemmelaget hudpleie

Akkurat som det er bra for kroppen med naturlig og økologisk mat, så er det bra med naturlige ingredienser for huden. I tillegg kan det å bruke hjemmelaget hudpleie ha stort utbytte for miljøet. Tenk bare på hvor mye kjemikalier fra kosmetikk som daglig blir skylt ut i naturen gjennom avløpet. Mange av disse brytes ikke ned i naturen, og er spesielt farlig for vannlevende organismer. Ved bruk av naturlige hjemmelagede produkter skånes både miljøet og dyrelivet for unødvendige kjemikalier.

Vegansk hudpleie – den nye trenden

Også når det gjelder hudpleie er veganismen på full fart inn. Nå er det ikke bare i matveien vi skal kutte ned på animalske produkter, men også innen hudpleie.

Så tenker du kanskje «hva i alle dager er vegansk hudpleie? Vi bruker vel ikke dyr i hudpleien?».

Men jo, det benyttes mye fra det animalske riket i hudpleie. Bivoks er kanskje den vanligste ingrediensen der vi grådig snykter på dyrelivets ressurser. Bivoks, honning, propolis, musk olje, squalane fra hailever (vi anbefaler squalane fra oliven), talg, melkeprodukter og keratin er bare noen av mange ingredienser vi ofte ikke tenker over ofte er animalske.

Gratis 7-dagers onlinekurs i hjemmelaget hudpleie

Uansett om du velger å være 100% vegansk eller bare ønsker å leve mer i tråd med naturen, så vil dette helt uforpliktende og gratis onlinekurset i hjemmelaget hudpleie gi deg masse inspirasjon. I tillegg til at du får 7 herlige oppskrifter og grundig innføring i hygiene og desinfeksjon, så får du også en BONUS om du melder deg på raskt!

Hjemmelaget skjønnhetsprodukter