Hjemmelaget spa – hverdagsluksus

Hvoran ha et hjemmelaget spa? Det er enklere enn du tror, og du kan benytte helt alminnelige ingredienser.

hjemmelaget spa

Hjemmelaget spa er lett å få til selv. Du trenger få ingredienser, og kan velge å lage den med helt naturlige ting fra matbutikken. Kokosolje er den store trendoljen som alle kjendisene sverger til, og er en fin ingrediens å bruke til for eksempel body lotion etter et deilig varmt bad. Du lærer å lage masse hjemmelagede velværeprodukter i dette 7 dagers GRATIS onlinekurset. Meld deg på i dag og motta første leksjon i innboksen din umiddelbart etter påmelding.

Naturlige ansiktsmasker

Gode og effektive ansiktsmasker kan du lage av helt vanlige matvarer. Til tørr hud kan du mose en banan og blande med litt honning. Flere naturlige ansikstmasker finner du her >

Kokosolje kan brukes til mye

Men selv om kokosolje er en fantastisk olje som kan benyttes til mye, har den ingen særlig effekt om den smøres rett på huden. Molekylene i oljen er for store til å trenge inn, så oljen vil bare bli liggende utenpå huden. Så for å få utnyttet oljens gode egenskaper, må den gjennomgå en behandling. Imidlertid fungerer den godt på huden på kroppen, spesielt om den er varm – som for eksempel etter en dusj eller et bad.

Salt og sukker som skrubb for kroppen

Ønsker du deg en skikkelig deilig skrubb for hele kroppen, kan du blande salt eller sukker med en valgfri olje, som for eksempel kokosolje eller olivenolje.

Eller du kan lage denne vidunderlige sitrusskrubben med ingefær, honning og sitrusskall.

Merk at salt og sukker ikke bør benyttes i ansiktet, til det er kornene for grove, og du risikerer å ripe opp huden.

hjemmelaget spa

Sitron til føttene

Til føttene kan du godt benytte sitron i vannet, etterfulgt av en salt- eller sukkerskrubb som nevnt ovenfor. Sitron mykgjør den harde huden på føttene, og pleier neglbåndene. Det samme kan du gjøre med hender og negler. Men sitron bør aldri benyttes i ansiktet. Avslutt med en deilig hjemmelaget krem.

Etter dusjen

Etter at du har pleid føttene og skrubbet deg i dusjen, kan du smøre inn hele kroppen med en deilig kroppsolje. Det lager du ved å benytte for eksempel olivenolje som du tilsetter noen dråper med duft i form av essensiell olje. Smør inn huden mens den fortsatt er våt, da lukker du fukt inn i huden og pleier den med fett samtidig.

Resultat? Silkemyk!

Vil du lære å lage flere velværeprodukter, så kan du delta på gratis onlinekurs i naturlig hjemmelaget hudpleie >