Min bakgrunn

I utgangspunktet var jeg bare en veldig belest og glad amatør, med sterkt behov for research og faktasjekk.

Nysgjerrigheten og behovet for faktabasert kunnskap førte til at jeg i fjor (2020) startet på ny utdanning som terapeut, med fordypning i urtemedisin. Nå pløyer jeg meg gjennom to år med grunnmedisin, livsstil, ernæring og miljø, naturmedisin og helsecoaching, før jeg altså fordyper meg i urtemedisin det tredje året. Jeg vil være ferdig utdannet terapeut ved Tunsberg Medisinske Skole i 2023.

Målet da (om ikke før) er å åpne egen praksis. Men nøyaktig hva det blir vil jeg ikke røpe riktig enda. 😉

Jeg er også ferdig nylig utdannet Veileder i naturlig hudhelse ved samme skole. Jeg ligger sjeldent på latsiden. 😅

Jeg er i tillegg utdannet billedkunster, webdesigner og profesjonell ECN Coach.

Ja, også var det denne lidenskapen for mat da. Den tok meg tik finaleuka i Masterchef i 2015 – det var stas altså!

Og på den fronten skjer det også mye spennende – jeg kommer nemlig med min egen krydderserie snart, og jeg har komponert samtlige krydder selv. Fryktelig stolt, det må jeg bare si. 😊 

Om oppskriftene på bloggen

Jeg etterstreber å alltid formidle korrekt informasjon, og jeg er i en stadig læreprosess. Alle oppskrifter jeg legger ut er laget og testet med omhu, og jeg poster aldri oppskrifter jeg mener ikke er gode nok. Integritet er viktig for meg, og når jeg lærer nye ting er jeg ikke redd for å si at noen av mine gamle oppskrifter ikke lenger holder mål, eller at jeg rett og slett tok feil den gangen.

DIY-hudpleie har vist seg å være langt mer avansert enn hva jeg først trodde. Oppskriftene som regjerer på Pinterest og blant de største DIY-bloggerne holder i de fleste tilfellene rett og slett ikke mål. Det er nemlig svært sjeldent du kan piske sammen et virkelig godt produkt av det du får i nærmeste matbutikk (med enkelte unntak), fordi nesten alle oppskrifter mangler aktive virkestoffer.

Til kroppen er ikke dette nødvendig, så derfor er Body Butters, Body Scrubs o.l. helt utmerket som DIY. Men skal du lage serum og avanserte kremer til ansiktet som gjør mer enn å bare gi fukt og fett, så trengs det også avanserte ingredienser. Dette lærer jeg bort i onlinekurset mitt.

Sist men ikke minst er det viktig å huske på at naturlig ikke alltid er best. Bare fordi noe stammer fra en plante, betyr det ikke at det er bra for oss, tvert i mot. Det finnes utallige plantebaserte ingredienser som er svært skadelige og irriterende for huden, særlig for de som lider av akne og andre hudlidelser. Her kan ofte syntetiske oljer og produkter være mye bedre.

Jeg oppdager stadig nye ting, og etterstreber å formidle dette til dere så raskt det lar seg gjøre. Jeg hevder langt ifra å sitte på noen fasitsvar, men jeg gjør grundig research på alt jeg videreformidler via blogg og kurs.

Har du et tema du ønsker mer kunnskap om? Send meg gjerne en mail på post [at] ostara.no så setter jeg det opp på listen min 🙂

Ta deg tid til å lese disse tre viktige artiklene:

Onlinekurs i hjemmelaget hudpleie

Mine kurs

Jeg holder kurs i hjemmelaget hudpleie, både for nybegynnere og viderekommende.

Over 4000 personer har deltatt på gratiskurset, noe som er utrolig gledelig siden det vitner om en grønn trend 🙂

Det langt mer omfattende videregående kurset avholdes to ganger i året og sendes kun ut som tilbud til de som har tatt vårt gratiskurset.

Hva passer deg best?

KURSOVERSIKT

Mitt grunnleggende onlinekurs i hjemmelaget hudpleie er gratis og kan tas når som helst.

Mitt onlinekurs i hjemmelagde julegaver er kun åpent én gang i året og kun i tre uker hver gang. Dette kurset er også gratis. Neste kursrunde er i oktober 2021.

Mitt omfattende videregående kurs i hjemmelaget hudpleie går vanligvis to ganger i året, men fordi jeg nå er opptatt med studier vil det kun gå én gang pr år. Kurset er også under utvikling i tråd med kunnskapen jeg tilegner meg via studiene.

Grunnkurs i

hjemmelaget hudpleie

GRATIS

Meld deg på
Kurs i

hjemmelagde julegaver

GRATIS

Åpner oktober 2021
Videregående kurs i

hjemmelaget hudpleie

PRIS IKKE OPPGITT

Les mer om kurset
Historien bak navnet

Hva betyr navnet Ostara?

Ostara (eller Ēostre) er navnet på den teutonske fruktbarhets- og vårgudinnen, og symboliserer fruktbarhet og overflod. Derav navnet Easter (påske på engelsk) og symbolikken med egg og harer som står for fruktbarhet. Navnet ble litt tilfeldig valgt ved å trekke et kort fra en bunke med gudinne-orakelkort 🙂 Jeg sier “litt” tilfeldig fordi jeg var bevisst på at jeg ønsket et Gudinne-navn, men overlot til Universt å bestemme navnet 🥰

Naturlig hjemmelaget hudpleie

 

Hvorfor har jeg to navn? Vel, det som startet som bloggen Ostara for flere år tilbake, har i etterkant utviklet seg til kurs i hjemmelaget hudpleie. Jeg kunne så klart bare droppet hele Ostara-navnet, men jeg liker det – og det er dessuten et ryddig og enkelt domenenavn å huske 🙂

Men som noen sikkert har lagt merke til har jeg endret navn på selve bloggen og fått ny logo – dette er for bedre å reflektere og signalisere hva bloggen faktisk handler om. Så kurset i hjemmelaget hudpleie drives i regi av Ostara.no

Hjemmelaget hudpleie - Ostara.no
Kontakt

Har du noen spørsmål? Ta kontakt!