Urtemedisin

Urtemedisin er en terapiform hvor man etter anamnese, naturmedisinske teoretiske prinsipper og relevante analyser setter opp en behandlingsprotokoll med terapeutiske urter.

Urtemedisin tar utgangspunkt i at sykdom er en ubalanse forårsaket av feil kosthold, mangel på næringsstoffer og en belastende livsstil. Gjennom endringene som blir foreslått kan man ofte være i stand til å lindre plagene ved mange kroniske sykdommer.

PRISER

Første time (90 minutter): 1400,-

Oppfølgingstime (60 minutter) 1200,-

Øvrige timer utover første oppfølging (60 minutter): 900,-

Bestill time

I løpet av første time vil jeg grundig kartlegge din helsestilstand. Du vil på forhånd få tilsendt et skjema slik at du kan forberede svarene dine. Jo mer du klarer å huske om din helsetilstand (helt fra barndommen), jo bedre.

Etter første time vil jeg sette opp en naturopatisk protokoll med anbefalinger til hvilke tiltak du kan gjøre for å forbedre din helsetilstand. Du vil få tilpassede råd om kosthold, kosttilskudd og eventuelt urtemedisin. Du vil også få tilsendt et innholdsrikt oppskriftshefte på mail.

Det anbefales en oppfølgingstime 6 – 8 uker etter første konsultasjon, og deretter ved behov. Jo flere positive endringer du gjør med livsstil og kosthold, jo færre timer trenger du hos meg.

Under kan du lese litt mer grundig om hvordan prosessen foregår.

Hva er en urteterapeut?

En urteterapeut er helsepersonell som spesialiserer seg på bruk av urter og planter for å fremme helse og trivsel. Urtemedisin er en praksis som har eksistert i ulike kulturer i århundrer. Urtemedisin involverer bruk av medisinske planter, urter og naturlige ekstrakter for å behandle og forebygge ulike helseproblemer.

Hvordan foregår det?

Konsultasjon: jeg vil starte med å intervjue deg for å få en grundig forståelse av din helsehistorie, nåværende helseproblemer, livsstil og kostholdsvaner. Dette hjelper meg med å skreddersy en behandling for deg.

Urtevalg: Basert på dine behov og symptomer, velger jeg spesifikke urter eller plantebaserte preparater som kan hjelpe med behandlingen. I tillegg vil jeg komme med forslag til vitaminer, mineraler og kosthold generelt. Du får en naturopatisk protokoll – det er en grundig oversikt over urter og tilskudd, inkludert dosering, hva de forskjellige urtene og tilskuddene gjør, og linker til hvor du får kjøpt de ulike preparatene. I tillegg får du råd til endringer i kosthold og livsstil basert på din nåværende helsesituasjon.

Tilberedning: Urtepreparatene kan være i form av tinkturer, teer, salver, kapsler eller andre former. Urter kan brukes enkeltvis eller i kombinasjon for å oppnå ønskede helsefordeler.

Veiledning: Jeg gir deg råd om hvordan du skal bruke urtepreparatene, inkludert dosering, hyppighet og eventuelle bivirkninger som kan oppstå.

Oppfølging: Urtemedisin kan kreve tid for å vise effekt, så jeg vil følge opp for å vurdere fremgangen og justere behandlingsplanen om nødvendig.

 

MERK! Det er viktig å merke seg at urteterapeuter ikke diagnostiserer eller behandler alvorlige medisinske tilstander på samme måte som leger eller medisinske spesialister. Urtemedisin betraktes ofte som et komplementært alternativ til konvensjonell medisin, og det er viktig at pasienter diskuterer bruk av urter med helsepersonell, spesielt hvis de har underliggende medisinske tilstander eller tar medisiner, for å unngå potensielle interaksjoner eller bivirkninger.